EURO2016

Islanda castiga cu Austria la ultima faza si se califica in optimi

Rezultat istoric pentru Islanda, echipa care participa in premiera la un turneu final si care a invins Austria, cu 2-1, obtinand calificarea intre cele mai bune 16 echipe la EURO 2016.

Un meci nebun pe Parc des Princes din Paris, ca de altfel intreaga Grupa F, un meci decis la ultima faza de contraatacul islandez.

Austria a ratat un penalty la 1-0 pentru Islanda si s-a aruncat in atac dupa egalarea adusa de Schopf. Un corner la ultima faza l-a adus in careul advers si pe portarul Almer, numai ca islandezii au recuperat si au pornit vijelios pe contraatac.

O faza trei contra unu transformata in gol de executia Torstason, care a adus prima victorie pentru Islanda la un turneu final.

Islanda a deschis scorul printr-un sut al lui Bodvarsson in minutul 21, o executie din interiorul careului. Apoi, Skulason l-a faultat in careu pe Alaba in minutul 30 si austriecii au primit un penalty pe care Dragovic l-a ratat. Un sut in bara si mingea a iesit in afara terenului. Al treilea penalty consecutiv ratat la EURO 2016, dupa ce primele patru fusesera transformate.

Austria a egalat in cele din urma prin Schopf in minutul 61 cu un sut in stanga portarului islandez dupa o patrundere personala in careu "vikingilor". Janko a ratat golul doi al Austriei in minutul 69 cu o minge trimisa putin pe langa poarta.

Cu cinci puncte in Grupa F, Islanda s-a calificat in optimi si va intalni Anglia.

Austria a parasit competitia cu un singur punct, insa a fost la un singur gol de calificarea in optimi. Totul s-a jucat de putin in favoarea islandezilor.



Islanda castiga cu Austria la ultima faza si se califica in optimi