EURO2016

Ibrahimovic salveaza remiza pentru Suedia cu Irlanda

Intr-un meci dominat mare parte din timp de Irlanda, echipa Suediei a reusit sa scoata un punct pe final de meci in urma unui autogol aparut dintr-o centrare a lui Zlatan Ibrahimovic.
EURO 2016: Grupa Romaniei + toate grupele | Golgheteri Lot Romania | Toate loturile | Program pe zile

Fara sa impresioneze prin tehnica, cele doua echipe au oferit de departe cel mai frumos meci de pana acum la turneul final al Campionatului European din Franta, compensand prin daruire si angajament.

Irlanda a dominat copios prima repriza a meciului gazduit de Stade de France, iar Hendrick a ratat cea mai mare ocazie a meciului in minutul 33. Un sut trimis in forta din afara careului si mingea a intalnit transversala.

Acelasi Hendrick amenintase poarta aparata de uriasul Isaksson cu un sut care a trecut peste poarta.

Bazata exclusiv pe un joc care l-a cautat pe Ibrahimovic, Suedia n-a avut nicio ocazie clara in prima repriza, iar primul corner al nordicilor a venit abia in minutul 38.

Irlanda a deschis scorul la patru minute dupa pauza prin Hoolahan, jucator care a scuturat plasa cu un sut trimis la coltul lung din interiorul careului. O minge imparabila pentru Isaksson.

Suedezii n-au mai stat pe ganduri dupa golul incasat si au iesit la joc ratand o prima mare ocazie prin Forsberg, al carui sut din interiorul careului a trecut pe langa poarta.

Au urmat trei cornere la rand pentru Suedia din care n-a iesit nicio ocazie, dupa care Ibrahimovic a reluat fulgerator in minutul 60 pe langa poarta din marcajul lui Clark.

Cei doi jucatori au fost la originea golului egalizator marcat de Suedia in minutul 73. Ibrahimovic a urcat vijelios pe flancul stang si a centrat in forta in fata portii, iar irlandezul Clark a reluat cu capul in propria poarta.

Primul autogol la un turneu final european dupa cel marcat de englezul Johnson in propria poarta la un meci cu Suedia in 2012. Doar Olanda a beneficiat de mai multe autogoluri la EURO decat Suedia (3).

Irlanda a terminat benzina dupa golul egalizator al Suediei si ultima parte a meciului a apartinut scandinavilor, iar Ibrahimovic a ratat de putin reluarea decisiva in minutul 83 la centrarea in forta a lui Olsson.



Ibrahimovic salveaza remiza pentru Suedia cu Irlanda