EURO2016

Croatia bate Spania si arunca in aer EURO 2016

Mare surpriza marti seara la Bordeaux in meciul dintre Croatia si Spania, un meci pe care detinatoarea titlului european l-a controlat pana la un moment dat. Un penalty ratat de Sergio Ramos la 1-1 si un gol marcat de Ivan Perisic in minutele de final au decis ordinea in Grupa D. Spania va intalni Italia in optimi, insa pe aceeasi parte de tablou se mai gasesc Franta, Germania si Anglia.

Croatia castiga grupa, cu 7 puncte, si decide ca Italia, castigatoarea Grupei E, sa intalneasca Spania in optimile de finala. Practic vom avea o prima finala din faza optimilor.

Pentru Spania este prima infrangere la un Campionat European de la 0-1 cu Portugalia pe 20 iunie 2004. Au trecut de atunci nu mai putin de 4.385 de zile.

Meciul a inceput perfect pentru iberici, iar golul inscris de Morata in minutul 8 a adus liniste pentru echipa lui Vicente Del Bosque. Poate prea multa liniste, spaniolii crezandu-se prea devreme invingatori.

Croatia, una dintre cele mai solide echipe de la acest turneu final, a restabilit egalitatea la ultima faza a primei reprize, cand Perisic a centrat ideal pentru reluarea cu exteriorul a lui Kalinic la coltul scurt.

In partea secunda spaniolii au primit lovitura de la 11 metri in minutul 70 la o faza in care Silva a fost busculat in careul croat. Ramos a executat si portarul Subasic a reusit sa respinga.

Cu trei minute inaintea finalului Croatia a dat lovitura pe contraatac prin Perisic, unul dintre cei mai bataiosi jucatori de pe teren. Totul a pornit de la o intrare la sacrificiu din partea lui Srna in marginea propriului careu si din doua pase croatii erau in careul advers. Perisic a sutat puternic la coltul scurt si l-a invins pe un De Gea extrem de ezitant pe intreaga durata a meciului.

Pentru Spania este prima infrangere la un Campionat European intr-un meci in care a fost in avantaj.

Caseta tehnica

Croatia: Subasic; Srna, Corluka, Jedvaj, Vrsaljko; Badelj, Rog (Kovacic 82); Pjaca (Cop 92), Rakitic, Perisic (Kramaric 93); Kalinic.

Spania: De Gea; Juanfran, Pique, Ramos, Alba; Busquets, Iniesta, Fabregas (Thiago 84); Nolito (Bruno 59), Morata (Aduriz 67), Silva.



Croatia bate Spania si arunca in aer EURO 2016