EURO2016

Belgia invinge si elimina Suedia lui Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic si-a luat adio de la cariera internationala dupa infrangerea Suediei in meciul cu Belgia din Grupa E la EURO 2016. O victorie la limita a Belgiei, cu 1-0, prin golul marcat in minutele de final de Nainggolan.

Cu acest succes, Belgia a incheiat grupe pe locul secund in spatele Italiei, dar cu toate acestea are o misiune mai usoara in optimi urmand a intalni Ungaria si nu Spania.

Suedia a ratat prima ocazie in minutul 5 prin Berg la chiar primul sut pe poarta la acest turneu final dupa o asteptare de 185 de minute.

Belgienii au preluat initiativa, Lukaku si Meunier punandu-l la incercare pe portarul Isaksson in minutele 6 si respectiv 13.

Acelasi Isaksson a retinut sutul lui De Bruyne din minutul 20, dupa care Ibrahimovic a amenintat si el poarta adversa cu un sut din marginea careului fara sa prinda spatiul portii.

Chiar daca Suedia a fost echipa care avea nevoie mai mare de victorie, Belgia a dominat jocul cu un Hazard in mare forma. Doar doua pase gresite de aceste in 55 de minute.

Isaksson s-a remarcat si in minutul 65 la sutul lui De Bruyne scos cu o mana in corner, pentru ca sapte minute mai tarziu sa fie luat la tinta de mingea trimisa din alergare de Lukaku la o faza de unu contra unu.

Lovitura libera pentru Suedia in minutul 74, iar Ibrahimovic a gasit poarta obligandu-l pe Courtois la o respingere in lateral. Sutul n-a avut suficienta forta pentru a pune probleme.

De Bruyne a scos de pe linia portii in minutul 82 la cea mai mare ocazie a suedezilor. Portarul Courtois era batut, iar ca o ironie a sortii in minutul imediat urmator Nainggolan a marcat golul victoriei belgiene cu un sut formidabil din afara careului.

Pana la final tot belgienii au fost mai periculosi, iar Isaksson s-a opus providential la sutul lui Benteke din minutul 90.



Belgia invinge si elimina Suedia lui Ibrahimovic