Echipa Nationala

Sandoi: "Ma bucura rezultatul nostru, sigur vor veni astfel de momente si la prima reprezentativa"

Selectionerul Emil Sandoi a declarat, miercuri, la sosirea la Bucuresti, ca îl bucura rezultatul de egalitate înregistrat în partida cu Rusia si implicit calificarea nationalei de tineret la barajul pentru CE 2011, precizând ca sigur vor veni astfel de momente si la prima reprezentativa a României.

"Ca antrenor, fericirea nu dureaza foarte mult, pentru ca imediat dupa joc noi am început sa ne gândim la baraj. Dar eu sunt multumit de evolutia baietilor. Ma bucura rezultatul, iar baietii chiar merita felicitari pentru conditiile speciale în care au reusit sa obtina acest rezultat. Ionita a primit doua cartonase galbene total gratuit. Nu se impunea acordarea niciunuia dintre ele. Sunt convins ca si la prima reprezentativa vor fi momente de bucurie. Am înteles ca au jucat bine, ca si-au creat ocazii de gol, probabil ca a fost vorba de nesansa. Dar sunt convins ca vor veni si victoriile", a spus tehnicianul la sosirea pe Aeroportul Herni Coanda.

Sandoi a precizat ca exista jucatori de perspectiva în selectionata de tineret, care pot trece în scurt timp la prima reprezentativa. "Acest lucru Razvan Lucescu îl stie cel mai bine. În momentul de fata pot sa spun ca la echipa de tineret sunt câtiva jucatori de perspectiva, care într-un timp relativ scurt pot sa paseasca spre prima reprezentativa. N-am vorbit cu Razvan dupa acest joc. Am discutat dupa meciul cu Albania, era dezamagit de rezultat, dar era încrezator pentru viitor", a adaugat el.

Selectionerul a mentionat ca pentru o echipa linistea din cadrul lotului este foarte importanta în obtinerea performantelor. "Pentru obtinerea performantelor este nevoie de liniste. Daca munca nu se poate desfasura în conditii normale atunci încep sa apara problemele. Fiecare jucator, fiecare antrenor îsi doreste continuitate si liniste la echipa", a mai afirmat Sandoi.

Echipa nationala de tineret a României a obtinut calificarea barajul pentru Campionatul European din 2011, dupa rezultatul de egalitate, scor 0-0, înregistrat în deplasare cu Rusia în ultimul meci al grupei I din faza preliminariilor si a terminat pe primul loc în clasament, cu 25 de puncte. Alaturi de România, s-au mai calificat la baraj selectionatele Italiei, Cehiei, Suediei, Scotiei, Spaniei, Angliei, Belarusului, Islandei, Elvetiei, Olandei, Croatiei, Ucrainei si Greciei.

Meciurile din barajul pentru calificarea la Campionatul European din 2011 vor avea loc la 9 si 13 octombrie, cele sapte câstigatoare urmând sa se alature Danemarcei, tara gazda a competitiei europene, la turneul final din luna iunie a anului urmator.

Tragerea la sorti pentru meciurile din baraj, la care România va fi cap de serie, va avea loc vineri, la Herning (Danemarca).

Mediafax



Sandoi: "Ma bucura rezultatul nostru, sigur vor veni astfel de momente si la prima reprezentativa"