Cupa Mondiala 2014

Olanda castiga Grupa B, dupa 2-0 cu Chile

Olanda a obtinut a treia victorie la Cupa Mondiala din tot atatea meciuri, 2-0 cu Chile, intr-un meci in care obiectivul celor doua formatii era acela de a evita Brazilia in optimi. Dupa victoria clara cu Spania, Olanda avea si optiunea remizei, chilienii au fortat pe final si au fost pedepsiti de doi jucatori introdusi de Louis van Gaal in partea a doua a meciului, Fer si Depay.
?LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

 

Prima ocazie a intalnirii le-a apartinut sud-americanilor, dupa ce Vargas nu a putut cadra din preajma careului mic din pasa lui Mena. Varful chilienilor a trimis cu capul mult peste transversala portii aparate de Cillessen.

La mijlocul reprizei, Gutierrez a aparut in pozitie de finalizare cu o reluare din prima, de la 11 metri, peste poarta batavilor.

Lipsa ocaziilor si aspectul jocului in general i-au facut la un moment dat pe spectatorii din tribunele stadionului Corinthians sa ii huiduie pe cei 22 de jucatori trimisi pe teren in ultimul meci din grupa.

Cu zece minute inainte de pauza, Stefan de Vrij a primit o minge lobata in careu, insa lovitura de cap a olandezului, una puternica de altfel, avea sa zboare cu cativa centimetri pe langa bara din partea stanga.

Chilienii au incheiat prima parte in atac, lovitura de cap a lui Felipe Gutierrez trecand pe langa bara din dreapta lui Cillessen.

In ciuda faptului ca sud-americanii trebuiau sa caute golul victoriei, Portocala Mecanica a inceput sa functioneze spre mijlocul reprizei, cand Arjen Robben a incercat sa il invinga pe Bravo cu un sut la coltul scurt. 

Zece minute mai tarziu, Depay a tras o idee mai bine, sub transversala, dar Bravo a scos cu varful degetelor in corner.

Fer a deschis scorul la prima atingere de balon, in minutul 77, cu o lovitura de cap splendida din marginea careului mic, la care goalkeeperul lui Chile nu a mai gasit raspuns.

Intrat de asemenea in partea secunda, Depay a stabilit scorul final in prelungiri dupa o actiune personala in banda stanga a lui Arjen Robben.

Olanda: Cillessen, Vlaar. De Vrij, Blind, De Jong, Janmaat, Sneijder (Fer 76), Robben (c), Kuyt (Kongolo 89), Lens (Depay 70), Wijnaldum

Chile: Bravo (c), Mena, Isla, Silva (Valdivia 71), Sanchez, Vargas (Pinilla 81), Gutierrez (Beausejour 46), Medel, Jara, Aranguiz, Diaz

Arbitru: Bakary GASSAMA (Gambia)

Cartonase galbene: Blind 64/ Silva 25

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Corinthians (Sao Paulo)



Olanda castiga Grupa B, dupa 2-0 cu Chile