Cupa Mondiala 2014

Klose devine cel mai mare golgheter din istoria Cupei Mondiale de fotbal

Miroslav Klose l-a depasit pe brazilianul Ronaldo la numarul de goluri marcate la Cupa Mondiala. Cu 16 reusite, el este singurul jucator care a atins aceasta cifra, dupa ce a punctat in prima repriza a meciului cu Brazilia din semifinalele CM 2014.

Klose marcase si cu Ghana, restabilind egalitatea cand Germania avea mai mare nevoie de o reusita. Prin acel gol Klose devenise egalul lui Ronaldo in fruntea clasamentului marcatorilor la turneele finale ale Cupei Mondiale.

Ambii aveau 15 goluri, numai ca jucatorul german a punctat si cu Brazilia, devenind marcatorul cu cele mai multe golur din istoria unui campionat mondial.

Klose are 72 de goluri marcate pentru nationala Germaniei in 136 de meciuri, distantandu-se la inca o lungime in fata legendarului Gerd Muller (68 goluri). De retinut ca Germania nu a pierdut niciodata cand Klose a marcat.

In alta ordine de idei, Klose a devenit cel mai varstnic jucator german care inscrie la o Cupa Mondiala (36 ani) si al treilea fotbalist care marcheaza la patru turnee finale diferite dupa Pele si Seeler.

Rudi Voeller era pana acum cel mai batran marcator german la o Cupa Mondiala (34 ani).



Klose devine cel mai mare golgheter din istoria Cupei Mondiale de fotbal