Cupa Mondiala 2014

Inspiratia lui Wilmots duce Belgia in optimi

Belgia s-a calificat in faza eliminatorie a Cupei Mondiale din Brazilia, dupa o victorie la limita in fata Rusiei, scor 1-0. Origi, in postura de rezerva, a inscris unicul gol al intalnirii, din pasa lui Hazard. Jucatorul lui Chelsea s-a numarat printre cei mai slabi de pe teren, dar selectionerul Wilmots a insistat cu el pana la final, iar acest lucru s-a dovedit decisiv in obtinerea tuturor punctelor puse in joc.
?LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

 

Pe fondul unei dominari teritoriale a belgienilor, rusii au avut sansa unui contraatac supranumeric, insa pasa in flanc pentru Samedov a mers prea in lateral, suficient pentru ca stoperii adversi sa se replieze (5).

Sapte minute mai tarziu, Fayzulin, angajat in marginea careului mare de Shatov, l-a intrebuintat serios pe Courtois cu o executie la firul ierbii, la prima bara, scoasa in corner de portarul belgian.

La mijlocul reprizei, Mertens a primit la mijlocul terenului si a patruns spre poarta lui Akinfeev, finalizand cu sut alaturi de la peste 25 de metri.

Rusii s-au mentinut in atac, iar neamtul Felix Brych nu a observat intrarea neregulamentara a lui Alderweireld asupra lui Kanunnikov in suprafata de pedeapsa, belgienii scapand cu fata curata intr-o faza in care se impunea penalti (28).

La urmatorul atac, Fayzulin a testat poarta lui Courtois printr-un sut din afara careului, blocat si de aceasta data de jucatorul lui Chelsea.

Cu zece minute inainte de pauza, Mertens nu a putut sa il surprinda pe Akinfeev, care si-a aparat bine coltul respingand in lateral. Kokorin a ratat incredibil, de pe 8 metri, la o centrare de pe stanga, in ultimul minut al primei parti.

Belgia a dezamagit si in partea secunda, desi aducea la start o mana de jucatori de prim-plan. Rusii, in schimb, puteau da lovitura spre final, minutul 81, cand Eshchenko a tras putin din interiorul careului putin pe langa stalpul din dreapta lui Courtois.

Lucru valabil si pentru belgieni, care au trecut pe langa deschiderea scorului, in minutul 84, la o lovitura libera periculoasa executata de Mirallas in bara din dreapta lui Akinfeev. Nici Hazard nu a fost mai precis, cu un sut in blocaj din proximitatea punctului de la 11 metri.

Singurul gol al partidei a pornit din gheata lui Hazard, care a patruns pe dreapta si a asezat pentru Origi, autorul unui sut imparabil.

Rusia: Akinfeev - Kozlov (Eshchenko 63), Ignashevich, Berezutskiy (c), Kombarov - Glushakov, Shatov (Dzagoev 83), Samedov (Kerzhakov 89), Fayzulin - Kanunnikov, Kokorin

Belgia: Courtois - Alderweireld, van Buyten, Kompany, Vermaelen (Vertonghen 32) - Witsel, Fellaini, De Bruyne - Mertens (Mirallas 75), Lukaku (Origi 57), Hazard

Arbitru: Felix Brych (Germania)

Cartonase galbene: Witsel 54, Alderweireld 73/ Glushakov 38

Cartonase rosii: -

Stadion: Maracana

Spectatori: 73.000



Inspiratia lui Wilmots duce Belgia in optimi