Cupa Mondiala 2014

Hitzfeld castiga in ultima secunda duelul tactic cu Ecuadorul, 2-1

Elvetia a invins Ecuadorul, scor 2-1, in primul meci din Grupa E a Cupei Mondiale 2014. Elvetienii au revenit pe tabela dupa golul incasat la mijlocul primei reprize, prin Admir Mehmedi, introdus de Ottmar Hitzfeld in startul partii a doua. Enner Valencia a deschis scorul pentru Ecuador, in minutul 22. Elvetia a obtinut toate punctele la ultima faza a meciului, printr-o alta rezerva, Seferovic. Nu au lipsit fazele discutabile de arbitraj, dupa ce brigada condusa de Ravshan Irmatov le-a anulat europenilor un gol in repriza a doua.

LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

 

Elvetienii au fost surprinsi in primele zece minute de un forcing al elevilor condusi de Reinaldo Rueda, pentru ca dupa aceea sa preia controlul partidei. Xhaka (13) si Shaqiri (16) au incercat de la distanta poarta lui Dominguez, in timp ce, la poarta opusa, Valencia a fost blocat la momentul oportun de Lichtsteiner, in urma unui contraatac taios al Ecuadorului.

Primul gol insa avea sa fie trecut in contul Ecuadorului, la o faza fixa de pe partea stanga. Ayovi a centrat ideal pentru Enner Valencia, care nu a iertat din apropiere, cu o lovitura de cap ce a muscat pamantul si s-a scurs in poarta aparata de Benaglio.

Cu zece minute inainte de pauza, Dominguez le-a creat mari emotii coechipierilor sai, dupa o minge retinuta in doi timpi la lovitura de cap a lui Behrami. Xhaka a trecut pe langa ceea ce ar fi fost golul de 1-1.

Inler a continuat cu un sut in forta, din afara careului, scos de langa stalpul portii de goalkeeperul Ecuadorului (37).

Ottmar Hitzfeld a schimbat imediat dupa pauza, iar increderea in Mehmedi avea sa ii fie rasplatita, in minutul 48, cand mijlocasul ofensiv al elvetienilor a profitat de marcajul lejer al lui Gruezo si a reluat imparabil cu capul pentru 1-1.

In minutul 60, Enner Valencia putea realiza dubla cu un sut plasat de la aproximativ 20 de metri. Mingea expediata de Valencia a cazut pe plasa din spatele portii helvete.

Montero a fost blocat de Benaglio, cinci minute mai tarziu, la o executie plasata la coltul scurt. Portarul elvetian a lasat bine un picior in spate, scotand ca la handbal.

Elvetienilor le-a fost refuzat un gol, cu douazeci de minute inainte de final, pentru o presupusa pozitie de ofsaid in care se afla Josip Drmic.

Benaglio a evitat dezastrul, in minutul 87, la o lovitura libera periculoasa executata in forta de Arroyo. Portarul Elvetiei s-a dus in dreapta, dar a avut timp sa se replieze si sa pareze in lateral.

Irmatov a lasat bine avantaj pe un contraatac al Elvetiei, ultimul, care avea sa aduca si golul decisiv. Seferovic s-a infiltrat intre stoperii adversi si a trimis din cativa metri pentru golul victoriei.

ELVETIA (4-2-3-1): Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, Rodriguez - Inler, Behrami - Shaqiri, Xhaka, Stocker (Mehmedi 46) - Drmic (Seferovic 75). Antrenor: Ottmar Hitzfeld

ECUADOR (4-4-2): Dominguez - Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayovi -?? Valencia, Noboa, Grueza, Montero (Rojas 76) - E. Valencia, F. Caicedo (Arroyo 70) Antrenor: Reinaldo Rueda

Arbitru: Ravshan Irmatov

Cartonase galbene: Djourou 84/ Paredes 53

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio Nacional



Hitzfeld castiga in ultima secunda duelul tactic cu Ecuadorul, 2-1