Cupa Mondiala 2014

Germania este noua campioana mondiala

Germania s-a impus in prelungiri in finala Cupei Mondiale, cu Argentina, scor 1-0, gratie golului inscris de Mario Gotze in minutul 113. Argentinienii si-au batut joc de ocaziile avute prin Higuain si Rodrigo Palacio, scapati din marcaj, la capatul unei finale care a adus in multe momente cu Olanda-Argentina, din semifinalele acestui turneu final. Messi a ratat inca o sansa de a demonstra ca este mai bun decat Maradona, la adapostul unui joc economicos si prea putin spectaculos propus de Sabella. Cu o floare nu se face primavara, cu un sut pe poarta nu se face campioana mondiala.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Prima repriza a finalei a semanat foarte mult cu disputa dintre Olanda si Argentina, din penultimul act, in sensul in care nu au existat foarte multe ocazii de poarta. 

Chiar si asa, Higuain a trecut aproape de deschiderea scorului in urma unei greseli in aparare a lui Kroos. Varful "pumelor" a scapat singur cu Neuer, insa nu a reusit sa cadreze in situatie de unu la unu cu goalkeeperul nemtilor (21).

Cu un sfert de ora inainte de pauza, brigada italiana condusa de Nicola Rizzoli a anulat pe buna dreptate un gol marcat din ofsaid de Gonzalo Higuain.

Prima parte s-a incheiat cu o suita ocazii de gol ale europenilor, dupa ce Klose a intors la marginea careului pentru Schurrle, al carui sut a fost parat in lateral de Romero (37). Kroos a continuat cu latul pe directia portarului argentinian, de la 18 metri. In prelungiri, Howedes a reluat cu capul in stalpul portii mingea centrata de la coltul terenului de Kroos.

Repriza secunda a debutat cu o faza fierbinte la poarta lui Neuer, salvat de finalizarea imprecisa a lui Messi. Starul Barcelonei a primit in careu de la Perez, insa executia in cros a lui Messi nu a prins cadrul portii.

In minutul 58 s-a consumat o faza litigioasa in careul Germaniei, dupa ce Neuer a boxat o minge aruncata pe Higuain, luandu-i si capul argentinianului. Italianul Rizzoli a preferat sa nu se complice, acordand o simpla lovitura libera pentru Germania.

Cu zece minute inainte de sfarsitul primelor 90 de minute, Kroos a aparut la finalizare din nou cu latul, de aceasta data alaturi de stalpul din stanga lui Romero.

Prima repriza de prelungiri l-a gasit pe Rodrigo Palacio singur cu Neuer, insa lobul argentinianului a fost unul de o calitate indoielnica si echilibrul s-a pastrat pana in minutul 113, cand Gotze a deturnat bomba. Mijlocasul lui Bayern a imblanzit cu pieptul mingea centrata de Schurrle si l-a executat cu mult sange rece pe Romero din apropiere.

Germania: Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Howedes - Schweinsteiger, Kramer (Schurrle 32) - Muller, Kroos, Ozil (Mertesacker 120) - Klose (Gotze 88)

Argentina: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Enzo Perez (Gago 86), Biglia, Mascherano - Messi, Higuain (R. Palacio 78), Lavezzi (Aguero 46)

Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)

Cartonase galbene: Mascherano 65, Aguero 65/ Schweinsteiger 29, Howedes 34

Cartonase rosii: - 

Stadion: Maracana (Rio de Janeiro)



Germania este noua campioana mondiala