Cupa Mondiala 2014

Ecuador invinge Honduras prin dubla lui Enner Valencia

Valencia a fost din nou instrumental pentru ecuadorieni, dupa ce reusise sa inscrie si in primul meci din Grupa E de la CM 2014. Honduras-Ecuador s-a terminat 1-2, la capatul unui joc in care hondurienii au condus pret de doar cateva minute, dupa reusita lui Costly, iar Enner Valencia a completat tabela cu o dubla care il aduce pe picior de egalitate cu neamtul Muller, Robben, Benzema si Robin Van Persie in ceea ce priveste golurile inscrise la acest Mondial.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

In pofida dominarii teritoriale a ecuadorienilor din startul partidei, Honduras a inregistrat primul sut pe poarta, prin Boniek, care a trimis un voleu pe directia lui Dominguez (7).

Un sfert de ora mai tarziu, Enner Valencia isi putea trece in cont cea de-a doua reusita de la acest Mondial. Scapat singur spre poarta lui Valladares, varful Ecuadorului a reluat aproape de vinclu din zona punctului cu var.

In minutul 28, Bernardez a scapat singur la 7-8 metri de tinta, a trimis cu capul alaturi din plonjon.

Surprinzator, Honduras a deschis scorul, trei minute mai tarziu, prin fostul jucator al Vasluiului. Carlo Costly a preluat frumos in marginea careului si l-a batut pe Dominguez cu un sut plasat.

Hondurienii nu au avut prea mult timp sa se bucure de acest minim avantaj, deoarece Enner Valencia avea sa fie omul potrivit la locul potrivit, in minutul 34, la un sut deviat al lui Paredes. Atacantul Ecuadorului a intepat mingea de langa stalpul portii, fara sperante pentru Valladares.

Prima parte s-a incheiat cu o noua ocazie a lui Bernardez, al carui sut din lovitura libera a fost scos in corner de Dominguez printr-o parada spectaculoasa.

Benjamin Williams, centralul partidei, a luat o decizie buna in prelungirile primei reprize, trecand peste asistent, cand a anulat golul lui Bengtson pentru un hent, sanctionat cu cartonas galben.

Repriza secunda a fost una relativ echilibrata, in care Enner Valencia a avut inspiratia de a mai puncta inca o data, decisiv, in minutul 65, printr-o lovitura de cap frumoasa venita la capatul unei faze fixe.

Putea fi hat-trick pentru Enner Valencia, insa Benjamin Williams a observat bine un hent in atac si, astfel, Honduras-Ecuador s-a incheiat cu scorul de 2-1 in favoarea ecuadorienilor.

Honduras: Valladares - Beckeles, Bernardez, Figueroa, Izaguirre (J. Garcia 46) - Garrido (Martinez 71), Garcia (Chavez 83)- Claros, Espinoza - Costly, Bengtson

Ecuador: Dominguez - Paredes, Guagua, Erazo, W.Ayovi - A. Valencia, Minda (Gruezo 83), Noboa, Montero (Achilier 92) - E. Valencia, Caicedo (Mendez 82)

Arbitru: Benjamin WILLIAMS (Australia)

Cartonase galbene: Bernardez 7/ A. Valencia 57, E. Valencia 73, Montero 80

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena da Baixada



Ecuador invinge Honduras prin dubla lui Enner Valencia