Cupa Mondiala 2014

Croatia trimite Camerunul acasa

Croatia a trecut fara niciun fel de probleme de Camerun, scor 4-0, intr-un meci de care pe care contand pentru Grupa A. Astfel, in urma acestui rezultat, africanii sunt eliminati din cartile pentru optimi, in timp ce Croatia trebui sa invinga Mexicul pentru a accede in urmatoarea faza. Olic, Perisic si Mandzukic, cu o dubla, au inscris pentru croati, in conditiile in care misiunea acestora a fost usurata odata cu eliminarea lui Alexandre Song, din finalul primei reprize.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

In ciuda startului convingator de meci inregistrat de africani, golul avea sa pice in poarta lui Itandje, gasit in imposibilitatea de a scoate sutul imparabil, din apropiere, al lui Olic, din minutul 11.

La urmatorul atac, Mario Mandzukic nu a reusit sa prinda cadrul portii cameruneze cu o executie din preajma careului.

Camerunul a scapat cu fata curata, in minutul 17, la o lovitura de colt tratata foarte serios pe europeni. Itandje l-a blocat pe Ivan Perisic in situatie de unu la unu.

Spre finalul primei parti, Perisic a trimis cu capul peste transversala, de la 8 metri, dintr-un corner obtinut de europeni la o greseala, sa-i spunem, africana a goalkeeperului Itandje.

Misiunea Camerunului s-a complicat vizibil, in minutul 41, cand Alexandre Song si-a pierdut capul si l-a lovit fara minge pe Mario Mandzukic. Pedro Proenca a observat cotul in spinarea lui Mandzukic si l-a trimis direct la vestiare pe jucatorul Barcelonei.

La doua minute de la reluarea jocului, Perisic a luat un balon de la mijlocul terenului si nu s-a mai oprit pana in careul advers, unde avea sa il execute pe portarul camerunez cu un sut imparabil la coltul lung.

Putin a lipsit ca Mandzukic sa ridice scorul la 3-0, in minutul 51, singur cu Itandje. Varful croat a trimis pe langa poarta, in incercarea sa de a strecura balonul pe langa goalkeeperul african.

Zece minute mai tarziu, Mandzukic si-a luat revansa cu o lovitura de cap plasata din faza fixa, gratie careia croatii au trecut pe plus in dreptul golaverajului.

Mai mult decat atat, cu un sfert de ora inainte de final, Mandzukic a fost omul potrivit la locul potrivit, speculand o respingere in lateral a lui Itandje la sutul lui Eduardo, 4-0.

Finalul a fost unul spectaculos, cu cate o ratare de ambele parti. Rakitic singur cu Itandje si, respectiv, Moukandjo la poarta veteranului Pletikosa.

Camerun: Itandje - Assou-Ekotto, Nkoulou, Chedjou (Nounkeu 46), Mbia, Matip, Song, Enoh, Choupo-Moting (Salli 75), Aboubakar (Webo 70), Moukandjo

Croatia: Pletikosa - Srna, Lovren, Corluka, Pranjic - Modric, Rakitic - Perisic (Rebic 78), Sammir (Kovacic 72), Olic (Eduardo 69) - Mandzukic

Arbitru: Pedro PROENCA (Portugalia)

Cartonase galbene: Eduardo 89

Cartonase rosii: Song 41

Stadio: Arena Amazonia (Manaus)

Spectatori: 39.982



Croatia trimite Camerunul acasa