Cupa Mondiala 2014

Costa Rica confirma: 1-0 cu Italia! Anglia eliminata

Costa Rica a invins Italia, scor 1-0, prin golul inscris in finalul primei parti de Bryan Ruiz, confirmand astfel ca rezultatul inregistrat in prima etapa, 3-1 impotriva Uruguay-ului, nu a fost unul intamplator. In urma acestui succes al americanilor, situatia Grupei D a devenit una destul de clara, in conditiile in care costaricanii sunt in "optimi", Uruguay si Italia se vor intalni intr-un meci de totul sau nimic peste patru zile, iar Anglia, alaturi de Spania, este un alt nume mare care paraseste timpuriu Cupa Mondiala din Brazilia.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Prima ocazie a partidei nu a putut fi urmarita in direct pe TVR 1, deoarece transmisia a fost oprita undeva prin minutul 6. Celso Borges a trimis putin peste bara transversala o minge centrata de la coltul terenului (7).

Lucrurile au reintrat in normal la Televiziunea Romana, dupa cinci minute de promo-uri, cu o echipa a Costa Ricai avand initiativa in joc.

Italienii au replicat tarziu, in minutul 27, cand Thiago Motta nu si-a reglat tirul din afara careului, iar Navas a urmarit cum se scurge balonul in aut de poarta.

Mario Balotelli a fost nevoit sa amane momentul sarutului dedicat reginei Angliei, in minutul 32, dupa ce a ramas in situatie de unu la unu cu Navas, dar nu a putut sa il lobeze corespunzator pe portarul Costa Ricai. La urmatorul atac, Navas a iesit in evidenta cu o interventie buna in fata aceluiasi Balotelli, care putea aduce deschiderea scorului cu o executie de pe 16 metri.

Bolanos a semnat revenirea in atac a Costa Ricai, cu mai putin de zece minute inainte de pauza, printr-un sut plasat al lui Bolanos, blocat de Gigi Buffon de la radacina barei.

Costa Rica a incheiat primul act in atac, dar prelungirea cu capul, pe spate, a lui Duarte nu a prins cadrul portii Squadrei Azzurra.

Echipa-surpriza a Mondialului din Brazilia a dat lovitura in minutul 44, prin Ruiz, care l-a invins pe Buffon cu o lovitura de cap din apropiere. In plus de asta, Enrique Osses nu le-au acordat costaricanilor un penalti clarisim dupa o interventie neregulamentara in careu asupra lui Campbell.

La randul lor, italienii puteau beneficia de o lovitura de pedeapsa in startul reprizei a doua, cand Balotelli a fost oprit prin fault in careul costarican.

Evolutia Squadrei Azzurra a fost intr-atat de stearsa incat proprii fani deplasati in Brazilia au inceput sa ii fluiere pe cei echipati in albastru complet, in minutul 72, ca semn de nemultumire fata de prestatia afisata in fata unui adversar, teoretic, mai slab.

Cassano a trecut pe langa restabilirea egalitatii, in minutul 90, la o centrare de la coltul terenului primita de la Cerci, introdus in repriza secunda.

Italia: Buffon - Abate, Barzagli, Chiellini, Darmian - De Rossi - Candreva (Insigne 57), Motta (Cassano 46), Pirlo, Marchisio (Cerci 70) - Balotelli

Costa Rica: Navas - Umana, Gonzalez, Duarte, Gamboa - Bolanos, Tejeda (Cubero 68), Borges, Ruiz (Brenes 81) - Campbell (Urena 74)

Arbitru: Enrique OSSES (Chile)

Cartonase galbene: Balotelli 69/ Cubero 71

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Pernambuco (Recife)



Costa Rica confirma: 1-0 cu Italia! Anglia eliminata