Cupa Mondiala 2014

Belgia intoarce scorul si castiga spectaculos cu Algeria

Victorie la limita pentru Belgia in disputa cu Algeria, scor 2-1, marti seara in disputa care a deschis Grupa H la Cupa Mondiala. Algerienii au deschis scorul in prima repriza din lovitura de la 11 metri prin Feghouli, insa Belgia a intors scorul in partea secunda prin rezervele Mertens si Fellaini.

LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Dupa un inceput promitator jocul s-a stins treptat si pana in minutul 18 ocaziile de poarta au lipsit cu desavarsire. Primii care au trecut pe langa deschiderea scorului au fost algerienii prin Mahrez. Acesta a profitat de un balon pierdut de Van Buyten in propria jumatate, dar finalizarea a lasat de dorit.

Belgienii au replicat imediat si dupa doar trei minute portarul algerian M'Bohli a respins in corner sutul violent al lui Lukaku.

Algeria avea sa deschida scorul in minutul 25 prin Feghouli din lovitura de la 11, dupa ce Vertonghen a faultat clar in suprafata de pedeapsa.

Formatia europeana a iesit la joc dupa primirea jocului si Witsel l-a intins pe M'Bohli cu un sut din afara careului in minutul 35. Belgienii au mai avut pana la pauza un sut peste poarta expediat de Vertonghen si un sut slab trimis de Chadli.

Acesta din urma acea sa ramana la cabine dupa primele 45 de minute, iar in locul sau fostul politician Wilmots a mizat pe Mertens. Alegerea s-a dovedit inspirata si noul intrat avea sa aduca egalarea pentru belgieni.

“Vulpile desertului”, asa cum sunt supranumiti algerienii, au facut pasul inapoi in tentativa de a conserva rezultatul, iar strategia avea sa se dovedeasca in final una paguboasa.

Cu Origi in locul lui Lukaku si cu noul intrat Mertens venind din linia a doua Belgia a pus tot mai multe probleme la poarta adversa. Origi avea sa rateze in minutul 67 o mare ocazie singurul cu portarul advers, pentru ca dupa alte patru minute Fellaini, jucator intrat si el in partea secunda, sa egaleze cu o lovitura de cap din centrarea lui De Bruyne.

Dupa alte zece minute Mertens a marcat golul victoriei belgiene la capatul unui contraatac de manual, iar Algeria nu a mai avut raspuns pana la finalul meciului cazand complet din punct de vedere fizic.

S-au rugat, dar nu i-a ajutat

Algerienii s-au rugat inainte de meci cu fruntile lipite de iarba, insa "de sus" nu s-a considerat atat de important un meci de fotbal, astfel ca nu au fost ajutati sa bata. Dar macar s-a limitat proportia scorului la final.



Belgia intoarce scorul si castiga spectaculos cu Algeria