Cupa Mondiala 2014

Atentie! Franta-Elvetia s-a incheiat 5-2 si nu 6-2

La 5-2, scor care limpezise de mult lucrurile intre Franta si Elvetia, Karim Benzema a marcat un gol la ceea ce s-a crezut ca este ultima faza a meciului, insa centralul partidei nu a fost de aceeasi parere. Multi s-au pacalit si au crezut ca Franta s-a impus cu 6-2, inclusiv comentatorul televiziunii romane prezent la fata locului.

Decarul francez a alergat spre coltul terenului pentru a sarabatori alaturi de un coechipier, dar centralul intalnirii fluierase finalul meciului inainte ca mingea sa intre in poarta lui Benaglio.

Inca de pe transmisia live s-a observat ca tusierul de pe partea dreapta in directia de atac a francezilor isi paraseste postul si alearga spre centrul terenului inainte ca Benzema sa trimita in poarta.

Daca ati urmarit insa meciul pe postul public de televiziune, cu siguranta ati inchis televizoarele cu victoria Frantei, scor 6-2 (!), nici macar comentatorul deplasat la Salvador nereusind sa corecteze rezultatul final.

Lasand la o parte nelipsitele balbe ale celor care comenteaza partidele de la Cupa Mondiala pentru televiziunea nationala, propunem un scurt exercitiu de aducere aminte.

Faza golului anulat la Benzema cu Elvetia seamana izbitor cu cea din finalul meciului Olympique Marseille-Dinamo din Cupa UEFA. La scorul de 2-1 pentru francezi Dinamo a avut un gol perfect valabil marcat de Octavian Chihaia anulat insa de centralul spaniol de atunci, desi dupa cronometrul oficial reusita se incadrase in timp.

Meciul de la Salvador dintre Elvetia si Franta a fost arbitrat de olandezul Bjorn Kuipers, cel care a oficiat la centru in finala Champions League din acest an.

[news-107758]



Atentie! Franta-Elvetia s-a incheiat 5-2 si nu 6-2