Champions League

Steaua incepe cu dreptul in Liga Campionilor, 1-0 cu Stromsgodset

Steaua a luat o optiune serioasa pentru calificarea in turul III al Ligii Campionilor, dupa victoria inregistrata in Norvegia, 1-0 impotriva campioanei Stromsgodset. Gabi Iancu a facut diferenta intr-un meci in care scandinavii, la randul lor, au irosit cateva oportunitati bune de a marca. Arlauskis a zburat din bara in bara si a salvat Steaua de la primirea unui gol.

Inceputul precaut de meci al Stelei nu a lasat loc de ocazii la poarta lui Kwarasey, dupa ce Latovlevici, undeva dupa primul sfert de ora, a finalizat cu un sut de la distanta pe diretia goalkeeperului lui Stromsgodset.

Norvegienii au raspuns, cu un sfert de ora inainte de finalul primei reprize, prin Ogunjimi, care a fost inchis excelent de Arlauskis. Varful lui Stromsgodset a pus latul sub bara din 8-9 metri, iar lituanianul din poarta Stelei a respins cu un reflex uimitor. 

Putin a lipsit ca scorul pauzei sa fie 1-0 pentru campioana Norvegiei, dupa ce Storflor a reusit sa scape de marcajul lui Latovlevici, dar nu a fost capabil sa cadreze din marginea careului mic la o faza in care Arlauskis parea invins.

Imediat dupa reluarea jocului, Iancu a deschis scorul printr-un lob superb cu care l-a trimis la seminte pe Kwarasey, titularul din poarta Ghanei la Mondialul din Brazilia.

In minutul 55, Sanmartean s-a complicat inutil in aparare, dar a fost acoperit de interventia lui Arlauskis la sutul lui Hamoud.

Un sfert de ora mai tarziu, stelistii au plecat in haita pe contraatac, iar Latovlevici a fost blocat in ultimul moment de Hamoud, cu o interventie la sacrificiu.

Nici Francisco Junior nu a fost mai precis in fata portii lui Arlauskis, pentru ca Alexandru Chipciu sa rateze, in minutul 82, probabil, o sansa care ii asigura Stelei calificarea mai departe. Mijlocasul ofensiv al Stelei a speculat eroarea in defensiva a lui Hoibraaten, insa nu a putut relua in plasa din 16 metri.

Arlauskis a incheiat seara magistral, cu o noua parada de senzatie la sutul lui Storflor. Lituanianul a scos din vinclu o minge care anunta remiza intre campioanele Norvegiei si Romaniei.

In prelungiri, Valceanu a scapat in situatie de unu la unu cu Kwarasey dar nu a putut trage la indiggo executia lui Gabi Iancu, iar Steaua a incheiat prima mansa cu avantaj minim, scor 1-0.

Steaua: Arlauskis - Rapa, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepelita, Sanmartean (R. Valceanu 90) - Parvulescu (N. Stanciu 58), Chipciu, Tanase (cpt) - Iancu (L. Filip 75). 
Rezerve: Cojocaru - Filip, Stanciu, Neagu, Gradinaru, Keseru, Valceanu.

sursa foto: www.facebook.com/FCSBOfficial



Steaua incepe cu dreptul in Liga Campionilor, 1-0 cu Stromsgodset