Champions League

E-LI-MI-NA-RE pe piciorul lui Papp

Steaua a fost eliminata miercuri seara din Liga Campionilor, in Turul 3 preliminar, dupa un 4-2 cu Partizan, la Belgrad. Ratarea calificarii a fost parafata de jucatorul Papp, cel care a gresit repetat, fiind coautor aproape la toate golurile sarbilor. A pus umarul si Varela, eliminat, deschizand usa catre trei goluri ale sarbilor. Partizan a ratat un penalty la 2-1 pentru Steaua. Echipa din Romania merge in  play-off-ul Ligii Europa pentru a continua la nivel european, iar tragerea la sorti are loc vineri, live text pe onlinesport.ro. Steaua va fi cap de serie. 

Greselile lui Papp

Papp a gresit la primul gol cu care Partizan a deschis scorul, trimitand cu calcaiul o minge in careul Stelei direct spre un adversar care apoi a marcat. Apoi tot el a deviat in plasa golul cu care gazdele au egalat la 2-2. Tot Papp a lasat un adversar sa treaca usor de el si sa inscrie ulterior golul calificarii lui Partizan, cel 3-2. In fine, Papp se poate considera coautor la eliminarea lui Varela, dupa ce a lasat sa treaca un adversar, iar Varela a trebuit sa preia apararea tarziu si fara sanse reale. Sa nu uitam ca tot Papp gresise si in tur, doar norocul facand atunci ca la fazele acelea ca Steaua sa nu primeasca unul sau doua goluri de la Partizan. Papp nu avea ce sa mai caute pe teren cu Partizan, la retur.

[news-115135]

Bara si eliminare la Steaua

Prima repriza s-a incheiat cu 2-1 pentru Steaua, scor la care romanii erau calificati, dar sarbii au marcat de trei ori in partea secunda, dupa ce Varela a comis un fault inutil, fiind eliminat. Varela a faultat un adversar scapat de Papp din marcaj, mai bine l-ar fi lasat chiar sa inscrie, dar Steaua ar fi ramas cu 11 oameni pe teren.

Steaua a avut si o bara in prima repriza, iar ambele echipe au avut cate un gol anulat corect pentru ofsaid. 

Fara erorile repetate ale lui Papp, Steaua nu ar fi avut probleme in meciul cu Partizan si s-ar fi calificat. Echipa a jucat bine, a aratat atac si aparare - la acest ultim capitol esuand lamentabil Papp. Sa nu uitam ca Papp a jucat pe postul lui Tamas, dat afara.

Repriza cu doua goluri pentru Steaua

Meciul a inceput prost pentru Steaua. O minge trimisa cu spatele, cu calcaiul de Papp in careu, a ajuns la Babovic care l-a executat fara emotii pe Cojocaru. 

Steaua nu s-a descurajat. Trei minute mai tarziu era egal. Muniru a sutat foarte bine dupa ce s-a trezit in picior cu o minge deviata neinspirat de un aparator advers, e drept incomodat bine de Tade.

In minutul 33, Hamroun a dus scorul la 2-1 pentru Steaua, un sut cu sange rece din preajma punctului cu var. Centrarea fusese trimisa perfect de Adi Popa. Anterior, Tade sutase foarte bine, iar portarul sarb respinsese in transversala. Ar fi putut fi fara probleme 3-1.

La acest scor de 2-1, Steaua era calificata, iar Partizan  trebuia sa mai inscrie de doua ori. Parea greu, dar de la acest punct lucrurile au mers prost pentru Steaua, iar totul s-a dus spre ratarea calificarii.

Varela eliminat, 3 goluri pentru Partizan

Partizan a avut un gol anulat corect pentru ofsaid la finalul primei reprize. La debutul partii secunde sarbii aveau sa revina, ajutati de Steaua. Varela a comis un fault in minutul 48, in careu. A primit direct cartonas rosu, iar Partizan a primit 11 metri. Bojinov a ratat de la punctul cu var, prelungind suspansul si sperantele de calificare ale Stelei. 

A trebuit sa reintre Papp in scena. Dupa golul primit din cauza lui, Papp a fost acolo si pentru golul al doilea al lui Partizan. Un sut trimis de sarbi, care nu anunta nimic, a fost deviat de Papp perfect, pe langa Cojocaru.

[news-115128]

Chiar si la 2-2, Steaua era calificata, insa omul in minus si-a spus cuvantul. Partizan era o echipa de batut, dar nu in aceste conditii, cu greselile repetate in aparare comise de Papp alaturi de imprudenta lui Varela.

Iar Papp a continuat spectacolul. A deschis calea si spre golul de 3-2 pentru Partizan, cel al calificarii. Oumaru a trecut de jucatorul Stelei fara probleme, apoi a mai trecut de doi jucatori si l-a invins pe Cojocaru cu un sut ajuns in plasa cu ajutorul barei.

Papp a plans, dar degeaba

"A fost o seara neagra pentru mine. I-am bagat in joc la primul gol si am deviat in plasa la al doilea", a spus Papp dupa meci, cu ochii in lacrimi. Cuvinte bune la nimic. Declaratiile sale sunt aici.

Golul de 4-2 nu a mai contat. Partizan a marcat pe final, pe fondul de dominare, punand cuiul final la eliminarea Stelei. 

Baraj in Liga Europa

Steaua a fost eliminata in acest sezon in Turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, urmand sa joace in barajul Ligii Europa. Sezonul trecut, Steaua fusese eliminata in barajul Ligii Campionilor si obtinuse calificarea directa in grupele Ligii Europa. 

Steaua intra in urnele tragerii la sorti ale Ligii Europa, vineri, live text pe onlinesport.ro.



E-LI-MI-NA-RE pe piciorul lui Papp