Champions League

Galatasaray - CFR Cluj 1-1. Egal cat o victorie

CFR Cluj a scos o remiza eroica în deplasare cu Galatasary, scor 1-1, într-un meci care a avut cam de toate. Un teren mocirlos, o ploaie torentiala continua, eliminare, penalty, autogol, gol si tensiune. CFR a deschis scorul cu ajutorul unui autogol, dar l-a pierdut pe Aguirregaray înca înainte de pauza. Felgueiras a parat un penalty în prima repriza, dar a primit gol la singura sa greseala spre final de meci. 1-1 cu mari emotii si o aparare fenomenala si sperantele pentru primavara europeana cresc în sufletul celor din Gruia.

Pe o ploaie torentiala care practic a înecat terenul stadionului din Istanbul, CFR Cluj nu a parut impresionata nici de atmosfera facuta de fanii înflacarati ai celor de la Galatasaray. Ardelenii au demarat în tromba si au produs o serie de faze extrem de periculoase în primele minute, cu Rafael Bastos în prim-plan.

Doar primul sfert de ora a aratat echipa din Gruia mai multa pofta de ofensiva. Ardelenii s-au muiat imediat, atât la figurat cât si la propriu, terenul greu din cauza ploii care a cazut din abundenta facând ca schemele de joc ale elevilor lui Andone sa nu fie tocmai reusite.

Galata a prins tot mai multa viata, a început sa se obisnuiasca mai bine cu baltile de pe gazon si a declansat asediul la poarta lui Felgueiras. ”Super Mario” a rezistat însa excelent presiunii si a reusit sa tina poarta închisa pâna la pauza, în ciuda ocaziilor tot mai numeroase ale turcilor.

Scorul a fost deschis cu mult noroc de CFR în minutul 19. Camora a centrat puternic de pe stânga petnru Kapetanos, atacantul grec a sutat din prima, din alergare, dar l-a nimerit doar pe Nounkeu, aflat chiar lânga el, din fundasul turcilor mingea sarind în poarta.

În loc sa dea mai mult avânt în ofensiva autogolul turcilor pentru ardeleni, CFR Cluj a aratat tot mai multa slabiciune, dar si o stare nejustificata de nervi, iar din minutul 27 a ramas în inferioritate numerica. Aguirregaray a reusit ”performanta” de a primi doua galbene în mai putin de doua minute, primul dupa un conflict cu un adversar si al doilea pentru un fault din spate.

Cu un om în minus înca de la jumatatea primei reprize, CFR Cluj si-a analizat repede sansele si a ajuns la concluzia ca apararea este singura arma pe care o are la dispozitie. Bazându-se pe interventiile miraculoase ale lui Felgueiras si pe o aparare aglomerata depare de propriul careu, clujenii au sperat ca pot duce meciul pâna la capat.

Galatasaray a împins însa jocul tot mai mult spre poarta lui Felgueiras, încercat cu suturi puternice sau bine plasate din toate directiile, dar elevii lui Fatih Terim au pierdut si din forta cu trecerea timpului. Singura greseala a lui Felgueiras din acest meci a aparut cu un sfert de ora înainte de final. Eroul de pâna atunci al clujenilor a iesit eronat la o centrare de pe stânga, iar Yilmaz a trimis cu capul în poarta pentru 1-1. Altfel, CFR Cuj putea câstiga meciul din Turcia fasa sa fi tras macar o data pe cadrul portii adverse.

Partida s-a încheiat într-o adevarata baie de namol, careul lui Felgueiras fiind serios afectat. Turcii au fortat victoria pe final, au atacat cu toate fortele, dar CFR Cluj a dovedit pâna acum, cel putin in meciurile din deplasare ca stie sa se apere perfect când este nevoita.



Galatasaray - CFR Cluj 1-1. Egal cat o victorie