Champions League

Bayern pierde surprinzator in Portugalia, calificarea nu este decisa

FC Porto a invins-o pe Bayern, scor 3-1, in prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor. Ricardo Quaresma a contribuit cu o dubla la startul ideal de meci al lusitanilor, Alcantara reducand din diferenta in minutul 28. La mijlocul reprizei secunde, Jackson Martinez a profitat de o noua nesincronizare in defensiva lui Pep Guardiola, oferindu-i lui FC Porto prima sansa la calificarea in penultimul act al Ligii.

Meciul de pe Estadio do Dragao a avut parte de un start incendiar, dupa ce Manuel Neuer a provocat un penalti in favoarea formatiei gazda. Xabi Alonso a pierdut un balon important in fata lui Jackson Martinez, fortandu-l pe Neuer sa intervina neregulamentar. Ricardo Quaresma a transformat elegant pentru 1-0.

Mai mult, in minutul 10, Quaresma a dublat avantajul lusitanilor dupa o eroare de incepator in defensiva a lui Dante. Atacantul lui Porto l-a judecat in situatie de unu la unu pe Neuer, punctand pentru 2-0.

Thiago Alcantara a readus-o pe fosta regina a Europei in joc, dupa o pasa ideala primita de la Jerome Boateng. Alcantara, surprins putin in fata, l-a invins pe Fabiano cu un sut din marginea careului mic.

Cu zece minute inainte de pauza, Neuer a salvat-o pe Bayern de la primirea unui nou gol. Goalkeeperul bavarezilor l-a blocat pe Alex Sandro, care si-a incercat norocul cu o executie plasata de la semidistanta.

In minutul 65, Jackson Martinez a refacut diferenta de doua goluri pe tabela dupa o inexactitate a lui Boateng. Atacantul lui Porto l-a evitat pe Neuer cu o executie imparabila la coltul lung.

FC Porto: Fabiano - Alex Sandro, Martins Indi, Maicon, Danilo - Torres (Neves 75), Casemiro, Herrera - Brahimi (Hernani 79), Martinez si Quaresma (Evandro 85)

Bayern Munchen: Neuer - Rafinha, Boateng, Dante, Bernat - Lahm, Alonso (Badstuber 74), Alcantara - Muller, Lewandowski si Gotze (S. Rode 56)

Arbitru: Carlos Velasco (Spania)

Cartonase galbene: Casemiro 31, Alex Sandro 37, Danilo 83/ Neuer, Bernat 16, S. Rode 71

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio do Dragao (Porto)



Bayern pierde surprinzator in Portugalia, calificarea nu este decisa