Champions League

Bayern Munchen, supercampioana Europei

Echipa germana Bayern Munchen a cucerit, vineri seara, Supercupa Europei dupa ce a invins-o pe Chelsea, viitoarea adversara a Stelei din Liga Campionilor, la loviturile de departajare, cu 5-4. La finalul celor 90 de minute scorul a fost egal, 1-1, iar dupa 120 de minute tabela a aratat 120 de minute. Bayern devine a cincea echipa care castiga toate trofeele posibile intr-un sezon dupa Ajax, Juventus, Barcelona si Chelsea. De asemenea, Bayern este prima echipa din Germania care obtine Supercupa Europei.

Bavarezii condusi de pe margine de Pep Guardiola au fost condusi de doua ori si au fost foarte aproape de infrangere.

La ultima faza a meciului, in minutul 120, spaniolul Javi Martinez a fost scos din offside de Ashley Cole si a marcat cu un sut la coltul scurt.

Chelsea a inceput mai bine si a deschis scorul dupa doar 8 minute prin Fernando Torres la capatul unui contraatac initiat de Eden Hazard. Neamtul Andre Schurrle a dat pasa decisiva pentru finalizarea spaniolului.

Bayern a dominat restul primei reprize, iar Frank Ribery a fost responsabil cu ratarile. Francezul desemnat recent cel mai bun jucator din fotbalul european sezonul trecut a ratat mult, dar si-a reglat tirul in debutul partii secunde.

Ribery a restabilit egalitatea la doar doua minute dupa inceputul partii secunde si Bayern revenea la carma partidei.

Pana la finalul celor 90 de minute nu s-a mai marcat si astfel s-a ajuns in prelungiri, cu o echipa Chelsea ramasa in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Ramires pentru cumul de cartonase galbene.

Cech s-a dovedit a fi ingerul pazitor pentru Chelsea si portarul nationalei Cehiei a avut interventii de-a dreptul formidabile.

Pe un fond accentuat de dominar din partea lui Bayern londonezii au marcat prin Hazard in minutul 93 si trupa lui Mourinho se apropia cu pasi repezi spre primul trofeu din noul mandat al tehnicianul portughez pe Stamford Bridge.

Martinez a avut ultimul cuvant si astfel meciul a fost impins, in extremis, la loteria loviturilor de departajare.

Alaba, Kroos, Lahm, Ribery si Shaqiri au transformat pentru Bayern, in timp ce pentru Chelsea au punctat David Luiz, Oscar, Lampard si Cole. Singura ratare a venit din partea tanarului Llukaku, 20 ani, sutul acestuia fiind retinut de Neuer.

Pentru Pep Guardiola este primul trofeu oficial pe banca tehnica a celor de la Bayern, dupa ce in debutul sezonului a pierdut Supercupa Germaniei in fata rivalei de la Borussia Dortmund.



Bayern Munchen, supercampioana Europei