Champions League

Barcelona a obtinut al cincilea trofeu de Liga Campionilor

Sezonul perfect al Barcelonei s-a incheiat, sambata seara, cu victoria inregistrata de formatia blaugrana in finala Ligii Campionilor, 2-1 impotriva lui Juventus Torino. Juventus a devenit astfel prima echipa care a pierdut 6 finale. In minutul 4, Rakitic a inscris cel de-al 4-lea cel mai rapid gol in istoria competitiei. Torinezii au revenit dupa pauza, insa Barcelona a incheiat partida en-fanfare, cu Luis Suarez si Neymar trecandu-si numele pe tabela de marcaj.

 

Barcelona a pornit ca din tun, cu un gol inscris in minutul 4, la primul atac consistent al formatiei blaugrana. Iniesta a recuperat in preajma careului, a continuat cu Neymar, care l-a deschis ideal pe Rakitic pentru 1-0.

Apoi, catalanii au solicitat lovitura de pedeapsa pentru un hent comis de Lichtsteiner. Arbitrul Cuneyt Cakir, pozitionat excelent, a preferat sa lase jocul liber.

Contra Batranei Doamne nu s-a lasat asteptata, dupa ce Vidal a reluat putin peste poarta de la aproximativ 16 metri.

Neymar l-a urmat cu o executie ce a trecut milimetric pe langa vinclu, in timp ce Dani Alves (14) l-a evidentiat pe Buffon printr-un sut din zona punctului cu var, care anunta parca desprinderea Barcelonei.

O noua faza litigioasa s-a consumat in minutul 38, cand Paul Pogba i-a cerut lui Cakir o lovitura libera periculoasa pentru poarta lui ter Stegen dupa un presupus fault comis de Jordi Alba la 17-18 metri de tinta.

Prima parte s-a incheiat cu o dubla ocazie a Barcei. Initial, Luis Suarez a fost foarte aproape sa il surprinda la coltul lung pe Buffon, pentru ca mai apoi ultimul sa aiba o interventie de zile mari in fata aceluiasi Suarez.

La reluare, uruguayanul Barcelonei a ratat in pozitie de 1 vs 1 cu Buffon, pe fondul unui contraatac condus de autorul golului de 1-0.

Contrar cursului jocului, Juventus a revenit pe tabela in urma unei actiuni care a pornit de la o pasa geniala cu calcaiul din partea lui Lichtsteiner. Tevez l-a intins serios pe ter Stegen, care nu a mai putut scoate singur cu Morata.

La mijlocul reprizei secunde, Barcelona a preluat conducerea prin Luis Suarez. Messi a avut o patrundere in stilul sau caracteristic, Buffon a respins in lateral, iar Suarez a profitat asemeni lui Morata.

In minutul 72, finala a parut jucata in favoarea Barcelonei pentru cateva momente. Brigada condusa de Cuneyt Cakir, insa, a observat hentul comis de Neymar si i-a anulat reusita acestuia.

Ultimul fluier al lui Cakir a fost precedat de o mare ocazie a bianconerrilor, care puteau impinge partida in prelungiri gratie lui Tevez. ter Stegen s-a intins cat s-a putut si a deturnat balonul de la radacina barei, incheind ideal sezonul perfect al formatiei pregatite de Luis Enrique.

Scorul final avea sa fie stabilit de Neymar, care l-a egalat pe Messi in ceea ce priveste golurile marcate in editia 2014-2015 a Ligii Campionilor.

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra (Coman 89) - Pirlo, Marchisio, Pogba - Vidal (R. Pereyra 80) - Morata (Llorente 85), Tevez

Barcelona: Ter-Stegen - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Busquets, Rakitic (Mathieu 90+1), Iniesta (Xavi 78) - Neymar, Suarez (Pedro 90+5), Messi

Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia)

Cartonase galbene: Vidal 11, Pogba 41/ Suarez 70

Cartonase rosii: -

Stadion:  Olympiastadion (Berlin)

Spectatori: 70.000



Barcelona a obtinut al cincilea trofeu de Liga Campionilor