Champions League

Avancronica Manchester City-Real Madrid: petrodolari versus legenda vie a fotbalului

Pentru doar a treia oara in istorie Manchester City si Real Madrid se vor duela, marti seara de la 21:45, in prima mansa a semifinalelor Ligii Campionilor.

  • Real Madrid se afla pentru a 27-a oara in semifinalele unei cupe europene, lucru unic in fotba, si pentru sasea oara la rand in Champions League. 
  • Manchester City are cea mai slaba posesie dintre semifinalieste, 48,5%, singura sub 50%.
  • Cele doua s-au intalnit ultima oara in 2012-13, in grupe. Spaniolii au invins cu 3-2 pe Bernabeu, dupa care au terminat 1-1 pe Stadionul Etihad.
  • Echipa engleza se afla la prima semifinala de Liga Campionilor.
  • City a terminat doua un singur meci  fara gol din ultimele 10 contra cluburilor din Spania.  Se intampla in 2011, un 3-0 cu Villarreal.

Un meci cu o miza deosebita pentru doua dintre fortele continentului, doua echipe puternic sustinute financiar. In spatele celor de la Manchester City stau petrodolarii din Emirate, in timp ce la Real Madrid vorbim de o reteta a succesului deja probata de-a lungul unei istorii glorioase.

Golgeter al competitiei in acest sezon, cu 17 goluri marcate pana acum, Cristiano Ronaldo are o cota foarte buna la Fortuna, 1.80, pentru gol marcat in orice minut al meciului de marti seara. Revenit dupa ce a fost menajat in weekend, portughezul cu siguranta va fi nerabdator sa-si puna numele pe tabela si sa duca recordul acestui sezon mai departe. Tot la Fortuna aveti si un bonus de 150 de lei la inscriere.

“Avem nevoie de o inima fierbinte si o minte rece. Toti jucatorii vor sa continue, sa joace finala. Veti vedea o echipa City care va juca pentru victorie”, a promis managerul gazdelor Manuel Pellegrini in prefata meciului de marti seara, iar Manchester City trebuie sa faca dovada intregului talent al lotului pe care il are pentru a depasi o echipa despre care Zinedine Zidane declara ca se afla in cel mai bun moment al sezonului.

“Suntem intr-o forma decenta, poate cea mai buna a sezonului. Vom face tot posibilul pentru a marca si vom incerca sa nu primim gol. Este un meci si o dubla cu sanse 50/50. Intalnim o echipa foarte buna, careia daca ii lasi spatii te poate rani.

Manchester City este neinvinsa de sapte meciuri, in timp ce Real Madrid are o serie de cinci meciuri castigate la rand, inclusiv succesul de la sfarsitul saptamanii trecute, 3-2 pe terenul lui Rayo Vallecano, cand in absenta lui Cristiano Ronaldo jucatorul decisiv a fost galezul Gareth Bale. Real a dovedit caracter si a revenit de la 0-2 ramanand la un punct in spatele rivalei FC Barcelona, liderul din Primera.

Fortuna: Pariuri Man.City-Real Madrid (vedeti aici toate cotele)

1

X

2

2.9

3.4

2.4

Echipele probabile

Manchester City: Hart; Sagna, Otamendi, Kompany, Clichy; Fernando, Fernandinho; Navas, De Bruyne, Silva; Aguero.

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos; Bale, Jese (Lucas Vazquez), Ronaldo.

Singura absenta notabila este Yaya Toure de la City, in timp ce Benzema este dat ca incert de tabara madrilena.

Pana acum, in aceasta editie a Ligii Campionilor, Real Madrid o domina pe Manchester City la toate capitolele. Este echipa care a marcat mai mult (26-18 goluri), a avut o posesie mai buna (54-48%) si a avut mai multe pase (6400-4799).

Stiati ca...Manchester City a disputat 110 meciuri in toata istoria participarii sale in cupele europene, in timp ce Cristiano Ronaldo are doar el 132 de prezente europene.

Forma celor doua echipe in meciurile recente disputate in toate competitiile:

Manchester City: VEVVVE

Real Madrid: VVVVVE

Intalniri directe: Real Madrid-Manchester City 3-2 (18 septembrie 2012) si Manchester City-Real Madrid (21 noiembrie 2012).



Avancronica Manchester City-Real Madrid: petrodolari versus legenda vie a fotbalului