Champions League

Astra Giurgiu a tras cu dintii pentru un egal cu FC Copenhaga

Astra Giurgiu, campioana Romaniei, a remizat, scor 1-1 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, cu FC Copenhaga in turul 3 preliminar din Liga Campionilor. Un egal pentru care jucatorii Astrei au tras cu dintii din cauza caderii fizice totale din repriza a doua. Practic din minutul 60 Astra Giurgiu cu greu a mai legat doua pase, iar trecerea centrului terenului a fost o raritate.

Copenhaga a avut un joc elaborat, puternic, aratand mult mai periculos decat Spart Praga in meciul cu Steaua.

Astra a jucat bine in prima repriza, dar in partea a doua a incercat sa apere rezultatul si a cazut egalarea danezilor. Cei din Giurgiu nu au putut face un joc combinativ, cel care ii place cel mai mult antrenorului Marius Sumudica, aflat in tribune la meci, suspendat.

In retur, pe 2 august, Astra ar putea intoarce rezultatul, daca va merge sa joace, asa cum a spus dupa meci antrenorul Marius Sumudica.

Inceputul meciului a fost unul foarte bun pentru Astra, formatie care a deschis scorul rapid dupa doar 8 minute prin Felipe Teixeira.

O faza creata dupa insistenta lui Damien Boudjemaa in flancul drept la un balon care parea pierdut. Acesta a recuperat si a pasat decisiv in centrul careului pentru sutul decisiv al lui Teixeira.

Pana la pauza Astra n-a mai avut nicio ocazie de a-si majora avantajul, iar in ultimul minut al primei reprize danezii au creat pericol din nimic la poarta lui Lung.

Kvist a aruncat puternic de la margine, un fel de corner din mana, Lung a iesit gresit si nu mult a lipsit ca oaspetii sa marcheze.

Debutul partii secunde l-a adus in prim plan pe japonezul Seto si sutul sau peste poarta din minutul 53 la capatul unui contraatac purtat de Teixeira pe flancul drept.

Avea sa ramana cea mai importanta ocazie a Astrei in repriza a doua, pentru ca dupa minutul 60 jucatorii lui Marius Sumudica au cedat complet initiativa pe fondul caderii fizice.

Pe acest fond Copenhaga a restabilit egalitatea in minutul 65 prin Delaney la o eroare de marcaj in centrul apararii giurgivenilor. Lasat complet liber, mijlocasul ofensiv de la Copenhaga a scuturat plasa cu un sut in forta.

Pana la final Astra s-a chinuit sa tina de rezultat, desi danezii nu au avut mari ocazii cu exceptia loviturii de cap a lui Verbic pe langa poarta din minutul 79.

Introdus in partea secunda, De Amorim a creat singura faza notabila a gazdelor in minutele de final, cand a patruns pe stanga si a centrat in sase metri pentru urcarea lui Sapunaru.

Acesta din urma si-a facut debutul la Astra, dar a aratat ca este departe de forma aratata sezonul precedent la Pandurii si ca trebuie sa traga tare in perioada urmatoare pentru a putea sustine un sprint mai mare de 10-20 de metri.

Astra: 1. Silviu Lung jr — 32. Kristi Vangjeli, 2. Geraldo Alves, 4. Fabricio, 13. Junior Morais (capitan) — 8. Takayuki Seto (91. William de Amorim, 72), 20. Florin Lovin — 24. Damien Boudjemaa (22. Cristian Sapunaru, 60), 23. Fernando Boldrin, 80. Filipe Teixeira — 21. Daniel Niculae (11. Daniel Florea, 90+2). 

FC Copenhaga: 31. Robin Olsen — 22. Peter Ankersen, 5. Erik Johansson, 25. Mathias Joergensen, 3. Ludwig Augustinsson — 7. Benjamin Verbic (32. Danny Amankwaa, 81), 8. Thomas Delaney (capitan), 6. William Kvist, 24. Youssef Toutouh (33. Rasmus Falk, 61) — 19. Federico Santander, 11. Andreas Cornelius.



Astra Giurgiu a tras cu dintii pentru un egal cu FC Copenhaga