EURO 2024

România scoate un 1-1 tras de păr cu Israel și ratează să egaleze Elveția în fruntea Grupei I

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Naționala României a deschis scorul în meciul de pe teren propriu cu Israel, dar până la urmă partida găzduită de Arena Națională s-a încheiat la egalitate într-un cor de fluierături din cauza jocului slab arătat de tricolori. Când tragem linie putem afirma fără exagerare că acest 1-1 este rezultat nemaipomenit de bun la ce am arătat pe teren, Israel dominând România de o manieră jenantă pentru noi în majoritatea timpului.
Așa am trăit România - Israel în preliminariile EURO 2024
Grupa României în preliminariile EURO 2024: Clasament actualizat, rezultate, program

 

Dacă România ar fi jucat fotbal și ar fi învins Israelul, ar fi egalat Elveția la puncte în Grupa I a preliminariilor, deoarece „ceasornicarii” au terminat nesperat la egalitate în Kosovo 2-2. Elveția are acum 11 puncte, iar România 9, tricolorii putând să fi avut și ei tot 11 puncte.

Fără nicio idee de joc, ruptă la mijlocul terenului și cu jucători pierduți pe teren fără a avea un om de legătură, România a arătat rău contra Israelului. O echipă solidă fizic, rapidă și foarte determinată. Doar ghinionul a făcut ca oamenii din țara sfântă să nu plece cu toate punctele de la București.

România a stat la cutie în debutul meciului și a părut că e mai degrabă o tactică prin care să atragă Israelul în capcana jocului pe contraatac.

La primul șut pe poartă tricolorii au deschis scorul prin Alibec. Acesta a urmărit faza la șutul lui Stanciu din afara careului și a penalizat respingerea în față din partea portarului Glazer.

Așadar, din minutul 27 naționala României prelua conducere pe tabelă și nu a lipsit mult să avem chiar 2-0. Stanciu a încercat din poarta după alte trei minute și balonul a trecut extrem de aproape.

Israel a ratat cea mai mare ocazie cu trei minute înaintea pauzei. Moldovan a respins în față și de acolo Manea a îndepărtat pericolul.

Partea secundă a început cum nu se poate mai rău pentru tricolori. Israel a restabilit egalitatea din minutul 53 prin Gloukh. Acesta a primit în interiorul careului și a tras sănătos la poartă cu trei adversari în față. Nicio șansă pentru Moldovan care s-a aruncat doar pentru fotografi.

Totul a pornit însă de la un balon pierdut cu ușurință de Alibec la centrul terenului.

Edward Iordănescu a reacționat imediat și a mutat cu o dublă modificare. Sorescu și Coman le-au lăsat locul în teren lui Mihăilă și Moruțan, oameni decisivi în remiza de la Lucerna, 2-2 cu Elveția.

Chiar și așa, cel mai periculos jucător a rămas Alibec, acesta trimițând pe poartă dintr-o lovitură liberă, în minutul 63. Apoi, Alibec a fost înlocuit cu Pușcaș.

Intervenție de nota zece a lui Manea în minutul 68 la un atac în superioritate numerică al oaspeților. Solomon ar fi rămas singur cu Moldovan și pericolul era maxim.

S-a făcut liniște pe Arena Națională la contraatacul purtat de Gloukh. Acesta a pornit din propria jumătate de teren, a pătruns în careu și a căutat colțul scurt. Bara ne-a salvat de la un gol ca și făcut.

România a avut apoi o ocazie rarisimă prin noul intrat Pușcaș. Pătruns în careu atacantul naționalei a ratat complet execuția și mingea a ajuns departe în peluza tricoloră.

Cu trei minute înaintea epuizării celor 90 regulamentare Moldovan a respins providențial cu piciorul șutul lui Solomon pe colțul scurt.

Meciul s-a încheiat după șutul lui Răzvan Marin pe lângă poartă, dar corul de fluierături din partea fanilor a lăsat loc de concluzie.

Caseta tehnică

România: H. Moldovan – Sorescu (Moruţan 56), C. Manea, A. Burcă, Drăguşin, Bancu – M. Marin (Olaru 64), R. Marin, N. Stanciu (Cicâldău 87) – Fl. Coman (Mihăilă 56), Alibec (Puşcaş 64). Selecționer: Edward Iordănescu.

Israel: Glazer – Dasa, Miguel Vitor, Goldberg (Lemkin 77), Revivo – Dor Peretz (Abu Fani 72), Lavi, Gloukh – Jehezkel (Kanichowsky 72), Turgeman (Weissman 62), M. Solomon. Selecționer: Alon Hazan.

Cartonaşe galbene: M. Marin 56, Drăguşin 61, Puşcaş 85 / Kanichowsky 89

Arbitri: Slavko Vincic – Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (Slovenia)

 


România scoate un 1-1 tras de păr cu Israel și ratează să egaleze Elveția în fruntea Grupei I