Euro 2012

Spania a demontat blatul si a trimis Croatia acasa

Campioana mondiala si europeana Spania si-a respectat blazonul în fata Croatiei, luni seara, în ultima partida din Grupa C, pe care ibericii au câstigat-o cu 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de Jesus Navas în minutul 88 dupa o faza suspecta de offside. Cum în cealalta partida Italia a învins Irlanda cu 2-0, nationala Croatiei a parasit competitia desi a adunat patru puncte în trei meciuri. Meciul Croatia-Spania a fost LIVE pe Onlinesport.ro

Cu Fernando Torres singur vârf împins echipa Spaniei a dominat meciul înca de la început, în timp ce croatii s-au rezumat la un joc de asteptare.

Prima ocazie a meciului a venit abia în minutul 23 la patrunderea lui Torres pe dreapta. Atacantul iberic a cautat coltul scurt cu un sut dintr-un unghi imposibil si Pletikosa a respins în corner.

Croatii au replicat dupa doar doua minute prin Pranjic, al carui sut a fost blocat de Casillas. La faza urmatoare fundasul Pique si-a încercat sutul din afara careului, dar mingea a trecut mult peste poarta.

Minutul 28 a adus o faza discutabila în careul spaniol, unde Mandzukic a fost deposedat la limita regulamentului de Sergio Ramos. Croatii au solicitat penalty, dar centralul Wolfgang Stark a indicat doar corner.

Spania a câstigat Grupa C cu un total de 7 puncte.

Cea mai mare ocazie a croatilor s-a produs în minutul 59. Modric a patruns pe dreapa si a centrat în sase metri pentru reluarea cu capul a lui Rakitic. Doar reflexul lui Casillas a salvat Spania de la un gol ca si facut.

Din minutul 61 Vicente Del Bosque a renuntat la singurul vârf autentic si la introdus pe Jesus Navas în locul lui Torres. Astfel Spania a trecut din nou la sistemul inovativ 4-6-0, care pâna la urma a dat roade.

Croatia a trecut pe lânga deschiderea scorului în minutul 80 prin Pranijc, jucator intrat în partea secunda în locul lui Perisic. Acesta a primit în partea dreapta a careului si a sutat pe poarta. Casillas a respins cu sansa în fata si a evitat ca balonul sa ajunga la Jelavic care astepta la pânda în lateral.

Spaniolii au replicat prin Iniesta în minutul 84, sutul mijlcasului de la Barcelona pe coltul scurt fiind scos de Pletikosa în corner.

Pentru Navas a fost doar al doilea meci la nationala Spaniei.

Patru minute mai târziu Spania deschidea scorul prin Navas la o faza trei contra sase. Fabregas a trimis mingea peste întreaga aparare croata pâna la Iniesta care a preluat cu umarul si apoi a trimis în fata portii pentru Navas. Acesta a îndeplinit o simpla formalitate si i-a aruncat în bratele deznadejdii pe suporterii croati.



Spania a demontat blatul si a trimis Croatia acasa