Euro 2012

Masinaria germana elimina Danemarca si merge in sferturi

Germania s-a impus cu 2-1 (1-1) în al treilea meci din faza grupelor la EURO 2012 în fata Danemarcei. Gourile echipei antrenata de Joachim Low au fost marcate de Podolski (18') si Bender (80'), golul danezilor fiind înscris de Krohn-Dehli (25') .Danemarca merge acasa iar Germania va juca în sferturi împotriva Greciei. Grupa B: Clasament final

Germania a început cu acceleratia la podea meciul de la Lvov si a avut prima ocazie de gol prin Muller în minutul 2. Bendtner a ratat si el pentru Danemarca, în minutul 5, pentru ca un minut mai târziu acelasi Muller sa rateze uluitor, sutând extrem de slab din pasa lui Podolski.

 
Presiunea tot mai accentuata a nemtilor si-a aratat rezultatele si pe tabela în minutul 18. Muller a pasat de pe dreapta pentru Mario Gomez, mingea a fost deviata din fata portii spre centrul careului, unde a aparut excelent Podolski, care a înscris cu un sut din prima fara sperante pentru Andersen.
 
Lukas Podolski a înscris la meciul sau cu numarul 100 ca international al Germaniei.
 
Danemarca s-a trezit imediat si a iesit din corzi, iar în minutul 25 a reusit egalarea în urma unei lovituri de colt. Mingea centrata de pe dreapta a ajuns de la Jacobsen la Bendtner, acesta a pasat superb în careu pentru Krohn-Dehli, care a trimis imparabil cu capul sub transversala.
 
Mario Gomez putea duce din nou Germania în avantaj în minutul 33, în urma unui corner de pe stânga. Super Mario a luftat însa incredibil la 10 metri de poarta, fara sa fie jenat de nimeni. Podolski si apoi Sami Khedira au mai trecut în contul nemtilor înca doua ratari, pentru ca în minutul 43, Gomez sa rateze din nou o mare sansa de gol, dupa un slalom spectaculos printre fundasii danezi.
 
Danemarca a început în forta repriza a doua, dar n-a fost suficient.
 
De un start în forta a avut parte Danemarca în repriza a doua. În minutul 51, elevii lui Morten Olsen au zapacit defensiva nemtilor cu o faza superba de atac în care mingea a circulat pe ruta Simon Poulsen - Bendtner, balonul a ajuns la Jakob Poulsen, al carui sut puternic a sters bara din stânga.
 
Intrarea lui Schurrle în teren pentru Germania a revigorat ofensiva nemtilor, care au ratat din nou golul de 2-1 în minutul 68. Schurrle a creat mari emotii la poarta adversa al doar 3 minute de când a intrat pe teren, dupa ce sutul lui în diagonala a fost parat excelent de Andersen.
 
Joachim Low l-a trimis în teren pentru ultimul sfert de ora si pe Miroslav Klose, dar nu de la el a venit golul. Klose a ratat întâlnirea cu pasa lui Ozil de pe stânga, minge a ajuns în fata lui Bender, care a marcat simplu cu latul primul sau gol pentru nationala Germaniei. Era deja minutul 80, pentru Danemarca ramânând putin timp la dispozitie pentru a mai încerca o eventuala revenire. Cu moralul la pamânt, danezii au fost nevoiti pâna la urma sa se recunoasca învinsi de forta nemtilor.


Masinaria germana elimina Danemarca si merge in sferturi