Euro 2012

Masina Germaniei invinge sufletul latin portughez

Victorie nemteasca pentru Germania în primul mare derby de la Euro 2012. Formatia pregatita de Joachim Low s-a impus la limita, sâmbata seara, în fata Portugaliei, scor 1-0 (0-0), într-o partida disputata la Lvov în cadrul Grupei B. Unicul gol al meciului a fost marcat de atacantul Mario Gomez cu o lovitura de cap specialitatea casei dintr-o centrare venita de la Khedira. Portughezii au jucat economicos si la egal, dar s-au trezit prea târziu ratând doua mari ocazii meciului. LIVE: Meciul a fost in direct pe Onlinesport.ro

Cel supranumit Super Mario Gomez si-a încercat tirul înca din debutul meciului. Nu trecusera decât doua minute când masivul atacant german cauta coltul lung al portii aparate de Rui Patricio cu o lovitura de cap din centrarea lui Boateng.
 
Germania a dominat începutul meciului si Podolski a sutat în minutul 10 în bratele portarului advers. Cu o posesie de peste 60 la suta echipa pregatita de Low a facut jocul în fata unei echipe a Portugaliei mult prea tematoare.
 
Prima faza în care portughezii s-au remarcat a venit în minutul 13, când Postiga a primit pe merit cartonasul galben pentru o intrare cu talpa înainte asupra portarului advers Neuer.

Portugalia a ajuns la a treia infrangere consecutiva la turneele finale de Campionat European. Premiera in istoria competitiei

Ronaldo a iesit pentru prima data la rampa cu un atac pe stânga în minutul 18. Dupa celebra sa bicicleta prin care l-a ametit pe Boateng a centrat pe jos în fata portii, dar nu a obtinut decât un corner.
 
În rest starul lusitan de la Real Madrid a fost extrem de sters, remarcându-se înca o data abia pe finalul meciului.
 
O faza controversata s-a produs în minutul 24 la un atac purtat de Khedira. A fost o actiune prelungita de atac a germanilor, iar Khedira a trimis pentru Gomez. Mingea sutata de acesta a intrat în poarta, dar jocul a fost întors de arbitrul central pentru un fault pe care îl fluierase anterior la Khedira.

Mingea reluata de Pepe

În pofida unei dominari autoritare a nemtilor cea mai mare ocazie a primei reprize a apartinut portughezilor dupa un corner în minutul 45. Mingea a ajuns la Pepe, fundasul de la Real Madrid a avut timp sa preia în absenta unui marcaj si a sutat în transversala. Balonul a cazut pe linia portii si jocul a fost lasat sa continue în pofida protestelor lusitanilor.
 
Deschiderea scorului s-a produs în minutul 72, când Khedira l-a gasit ideal demarcat în careul advers pe Gomez si acesta si-a plasat puternica lovitura de cap pe lânga Patricio.

Germania ramane neinvinsa in toate cele 11 meciuri inaugurale jucate la Euro. Nemtii au 6 victorii si 5 remiza. Statistica

Cu putine momente înaintea marcarii golului Gomez era indicat de Low pentru a fi schimbat cu Miroslav Klose. Marcarea golului l-a pastrat în teren pe Gomez înca opt minute, când Klose a patruns în iarba celebrandu-si astfel cum se cuvine cei 34 de ani pe care i-a împlinit chiar în ziua meciului.
 
Primirea golului i-a trezit la realitate pe portughezi care au început sa urce mai mult spre poarta lui Neuer. Ocaziile nu aveau sa lipseasca si la fel ratarile. Doua dintre acestea au fost uriase, Varela si Nani ratând de putin golul care ar fi putut aduce cel putin un punct Portugaliei.
 
Absent total din joc pâna în minutul 80, Cristiano Ronaldo a prins un sut bun si mingea care a luat un efect ciudat i-a pus probleme lui Neuer. Câteva minute mai târziu noul intrat Varela rata o imensa oportunitate. Ramas singur în careu cu Neuer l-a luat la tinta pe portarul german spre dezamagirea întregii banci tehnice a lusitanilor. Avea sa fie imitat în prelungirile partidei de Nani, care nici el nu a gasit drumul spre gol.



Masina Germaniei invinge sufletul latin portughez