Euro 2012

Franta si Anglia au impartit punctele dupa un derby palid

Derby-ul Grupei D disputat, luni seara, între nationalele Frantei si Angliei s-a încheiat nedecis, scor 1-1. Lescott a deschis scorul pentru englezi contrar cursului jocului cu o lovitura de cap din sase metri, dupa care Nasri a restabilit egalitatea cu un sut spectaculos din afara careului. Grupa D: Clasament actualizat Forum: Comentati meciul aici

Franta a dominat meciul de la Donetk înca de la primul fluier al centralului italian Nicola Rizzoli, mijlocasii de creatie Nasri si Ribery fiind oamenii de creatie din echipa lui Laurent Blanc.

Prima faza importanta a venit în minutul 12, când Nasri si-a încercat sutul de la distanta. Desi mingea a trecut pe lânga poarta intentiile ofensive ale francezilor erau clare.

Millner a aratat ca si inventatorii fotbalului pot rata cu poarta goala

Anglia a ratat prima ocazie trei minute mai târziu dupa o faza aparuta din nimic. Milner s-a infiltrat în careul advers, dar a gresit reluarea si a trimis imprecis pe lânga poarta.

Un minut mai târziu Cabaye îl testa pe Hart cu un sut de la distanta, însa portarul campioanei Angliei Manchester City a retinut fara nicio problema.

Egalul dintre Franta si Anglia a fost al treilea la acest Euro 2012. La precedenta editie de Campionat European s-au înregistrat trei remize în toata faza grupelor. Multe egaluri

Contrar cursului jocului Anglia a deschis scorul prin Lescott la o faza clasica pentru fotbalul britanic. A fost o lovitura libera de pe dreapta, Lescott a urmarit balonul pâna la linia careului mic pentru a-si plasa lovitura de cap pe langa Lloris.

Replica Frantei nu s-a lasat prea mult asteptata si Diarra a trecut în minutul 36 pe lânga egalare. Acesta a plasat o puternica lovitura de cap din centrul careului si doar reflexul lui Hart i-a salvat pe englezi.

Chiar si asa ocazia lui Diarra a fost razbunata de coechipierul sau Nasri, mijlocasul ofensiv invingîndu-l pe Hart cu un sut spectaculos din afara careului. Era minutul 40 si Franta revenea meritat într-un joc pe care l-a dominat aproape în totalitate.

Partea secunda a debutat cu o cadere a lui Gerrard în careul advers, faza la care centralul Rizzoli nu a acordat nimic, dupa care acelasi Gerrard s-a opus la reluarea lui Benzema.

Pâna la final cele doua echipe au fost zgârcite cu ocaziile de poarta si meciul s-a încheiat nedecis, scor 1-1.

Franta: Lloris - Debuchy, Rami, Mexes, Evra - Cabaye (Ben Arfa '84), A. Diarra, Malouda (Martin '85) - Nasri, Benzema, Ribery. Selectioner: Laurent Blanc.

Anglia: Hart - G. Johnson, Terry, Lescott, A. Cole - Gerrard, Parker (Henderson '78) - Milner, Young, Oxlade-Chamberlain (Defoe '77) - Welbeck (Walcott '90+1). Selectioner: Roy Hodgson.

Arbitri: Nicola Rizzoli (central) - Renato Faverani, Andrea Stefani (asistenti) - Gianluca Rocchi, Paolo Tagliavento (asistenti suplimentari) - toti Italia - Pavel Kralovec (rezerva) - Cehia.


 



Franta si Anglia au impartit punctele dupa un derby palid