NBA

Joc fabulos in NBA: Un jucator de la Bulls bate recordul lui Michael Jordan

Jimmy Butler, de la Chicago Bulls, a reusit un record de puncte, depasindu-l pe cel al lui Michael Jordan, care data din 1989.

Butler a marcat 40 de puncte in repriza a doua a partidei castigate de Bulls cu Raptors. Recordul anterior de puncte inscrise intr-o repriza pentru Bulls ii apartinea lui Michael Jordan.

Jordan reusise 39 de puncte contra lui Milwaukee Bucks, in a doua repriza a partidei de pe 16 februarie 1989.

Cu un singur punct peste Jordan, Butler a scris istorie si a fost remarcat de presa din SUA. El marcase doua puncte si in prima repriza si a recunoscut dupa meci ca s-a enervat de la un cot primit in fata de la DeMarre Carroll, in sfertul al doilea.

Butler nu se imbata cu apa rece: "Sunt departe sa fiu comparat cu Michael Jordan, suntem doi jucatori diferiti. Asta nu inseamna ca nu incerc", a spus el citat de nba.com.

Riposta lui Butler dupa cotul primit de la Carroll a fost evidenta. Plin de sange la gura, Butler a fost schimbat in sfertul al doilea. S-a dus pe banca si atunci cand a revenit pe teren in repriza a doua a marcat cos dupa cos. El si-a tinut echipa aproape de Raptors, desi adversarii au condus constant cu cate 9 sai 11 puncte. Cosurile sale i-au apropiat incet-incet de Bulls, el reusind aproape de unul singur sa anuleze spre final avansul celor de la Raptors.

Purtand la Bulls numarul 21, in varsta de 26 de ani, Butler a marcat inclusiv un cos de la trei puncte atunci cand echipa sa era condusa cu doua puncte cu 34 de secunde ramase din joc. In plus, la acea faza a fost si faultat, astfel ca a marcat si de la linia de fault, ducandui- pe Bulls de la doua puncte in minus la doua in plus, cu o singura aruncare. Asa ceva nu s-a vazut de mult timp in NBA.

Cele mai bune cosuri ale sale le puteti vedea aici sau aici, pe site-ul nba.com. El mai reusise 28 de puncte cu Warriors si 32 cu Suns, ambele in noiembrie 2015. In decembrie, pe 31, marcase 28 de puncte contra celor de la Pacers, printre care si cosul victoriei la care doar a deviat mingea cu bolta in cos, direct din pasa unui coleg de echipa.



Joc fabulos in NBA: Un jucator de la Bulls bate recordul lui Michael Jordan