Atletism

Peste 7.000 de participanti la cea de-a 5-a editie a Maratonului International Bucuresti

Organizatorul Maratonului International Bucuresti, Valeria Racila van Groningen, a declarat, miercuri, într-o conferinta de presa, ca la cea de-a cincea editie a competitiei, ce se va desfasura în perioada 5-7 octombrie, sunt asteptati peste 7.000 de participanti.
"Editia din acest an al Maratonului International Bucuresti se va desfasura pe acelasi traseu ca anul trecut, care va începe de la Piata Alba Iulia va continua pe bulevardul Unirii, I.C. Bratianu, Splaiul Unirii, Mihai Bravu, bulevardul Mircea Voda, iar traseul se va repeta de doua ori. Anul trecut am avut 6.000 de participanti, dintre care 1.000 au fost straini, iar anul acesta asteptam peste 7.000 de concurenti. Deja au confirmat participarea 220 de alergatori de la un club din Olanda, iar la maratonul de la Londra, care va avea loc peste zece zile, vom avea un stand de promovare a evenimentului", a spus Valeria Racila Van Groningen.

Fosta canotoare a mentionat ca maratonul de la Bucuresti va reprezenta un criteriu de selectie pentru lotul României de atletism. "Maratonul de la Bucuresti va reprezenta si un criteriu de selectie a sportivilor români pentru editia viitoare a Campionatelor Mondiale de atletism. În acelasi timp vor fi si crosuri populare pentru copii, astfel cei între patru si sase ani vor alerga pe distanta de 500 de metri, iar cei între 7 si 12 ani vor alerga câte un kilometru. Scolile care vor avea cea mai numeroasa participare vor primi locuri în diverse tabere", a completat Van Groningen.

Dupa ce la editia precedenta a Maratonului International Bucuresti s-au adunat aproximativ 420.000 de euro din donatii, organizatorii spera ca suma strânsa în acest an sa fie depasita.

Cu ocazia acestei conferinte de presa a fost prezentat si proiectul primei editii a Semimaratonului International Bucuresti (21,05 kilometri), ce va avea loc la data de 3 iunie.

Mediafax


Peste 7.000 de participanti la cea de-a 5-a editie a Maratonului International Bucuresti