Gimnastica

Noua sala de gimnastica a CSN Lia Manoliu a fost data in folosinta dupa reabilitare

Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, a participat, vineri, la redeschiderea salii de gimnastica din cadrul Complexului Sportiv National Lia Manoliu.

Aceasa a fost reabilitata dupa o investitie a Guvernului Romaniei ridicata la 1.12 milioane de lei.

"Cert este ca astazi dam in folosinta aceasta sala reabilitata intr-un timp extrem de scurt. Totul este la superlativ, ceea ce ma bucura foarte tare. Ne intereseaza foarte tare ca lotul de gimnastica sa se pregateasca foarte bine pentru performanta, pentru medalii. Asteptarile sunt foarte mari de la toate federatiile care au intrat in calificarile pentru Jocurile Olimpice din 2016", a declarat Szabo.

Aceasta a mai adaugat ca toate materialele de concurs au fost achizitionate la recomandarea sportivilor si ca tot de opinia acestora se va tine cont in vederea schimbarii suprafetei solului de concurs.

Sala de gimnastica din cadrul Complexului Sportiv National Lia Manoliu a fost construita intre 1963 si 1964 servind drept baza de pregatire sportivilor romani in vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Prin reabilitarea realizata la jumatate de secol dupa ridicarea constructiei s-a urmarit refacerea integrala a finisajelor, refacerea pardoselii, a gropilor de sarituri, reabilitarea termica a cladirii, precum si refacerea integrala a instalatiilor electrice, termice si sanitare.

Szabo a mai spus ca pana la finalul lunii va fi redata spre utilizarea sportivilor si Sala de Atletism din acelasi complex Lia Manoliu.

Aceasta ar fi trebuit sa fie gata la 30 decembrie, insa Szabo a spus ca intarzierea a fost cauzata de trasarea liniilor pistei de alergare, procedeu realizat de o firma specializata din Germania.



Noua sala de gimnastica a CSN Lia Manoliu a fost data in folosinta dupa reabilitare