Atletism

Justitia americana a dat verdictul in cazul atentatului de la Boston

O curte federala de justitie din statul american Massachusettes l-a gasit vinovat pe Dzhokhar Tsarnaev pentru producerea atentatului de la maratonul din Boston. 

In varsta de 21 ani, Tsarnaev risca pedeapsa capitala, adica sa fie executat sau sa faca inchisoare pe viata, lucru asupra caruia magistratii inca mai delibereaza.

Potrivit presei americane, Tsarnaev a asteptat verdictul magistratilor in boxa acuzatilor avand privirea atintita spre pamant.

Acesta a fost gasit vinovat la acuzatiile de conspiratie si folosirea unor arme de distrugere in masa, acuzatii care in statul american mai sus mentionat se pedepsesc cu mortea.

Tsarnev a avut 30 de capede de acuzare, majoritatea pedepsite cu moartea. Avocatul sau a sustinut insa ca nu el a fost creierul din spatele atentatului, ci fratele sau Tamerlan.

Apararea a sustinut tot timpul procesului ca Tsarnev a fost intimidat de fratele sau mai mare, Tamerlan, cel care a fost omorat in a treia zi dupa atac.

Numai ca procurorii au fost de cu totul alta parere. Ei au deschis procesul la inceputul lunii martie prin proiectarea unor materiale grafice si video in care l-au portretizat pe Dzhonkar drept un criminal.

Au sustinut ca a pus o bomba "pentru a faramita oameni si a crea un spectacol sangeros."



Justitia americana a dat verdictul in cazul atentatului de la Boston