Motorsport

Villeneuve revine in cursa de 500 mile de la Indianapolis

La 19 ani de la succesul sau in legendara Indy500, fostul campion mondial de Formula 1 Jacques Villeneuve isi va face revenirea in competitia americana de monoposturi.

Indy 500 se va alerga pe ovalul de doua mile din orasul Indianapolis, statul american Indiana, la 25 mai, iar cursa face parte din calendarul campionatului IndyCar.

Cu toate acestea, Indy 500 este o intrecere de mare prestigiu in peisajul sporturilor cu motor de peste ocean si pe langa participarea pilotilor titulari din IndyCar grila de 33 de pozitii este completata cu alti piloti de renume.

In 2013 spre exemplu veteranul francez Jean Alesi a incercat sa ia startul, insa nu a reusit sa treaca de calificari.

Campion mondial in Formula 1 alaturi de echipa Williams in 1997, Villeneuve revine practic la origini, acesta castigand Indy 500 in 1995 dupa ce cu un an in urma se clasase pe locul secund.

Castigator al titlului in defunctul CART (1995), Villeneuve a facut trecerea in Formula 1 alaturi de echipa Williams-Renault, unde a fost secundul lui Damon Hill in 1996.

"IndyCar creste din nou ca popularitate si de aceea in 2013 am inceput sa urmaresc din nou cursele. De fiecare data cand am urmarit o cursa am fost nervos ca nu m-am aflat si eu pe circuit. Iau aceasta oportunitate ca pe un cadou. Toata lumea spune ca esti mai lent ca pilot dupa ce ajungi sa ai copii, insa eu vreau sa fiu urmarit in cursa de copiii mei. Sunt un pilot si trebuie sa gasesc resursele necesare pentru a fi tot mai bun", a declarat Villeneuve acum in varsta de 42 ani.

Canadianul va pilota la Indianapolis un monopost pus la dispozitie de echipa Schmidt Peterson Motorsports.

Din acest sezon campionatul IndyCar va putea fi urmarit in Romania pe canalele Digi Sport, dupa ce postul detinut de compania RCS-RDS a pierdut Formula 1 in fata rivalilor de la Dolce Sport.

[news-104974]


Villeneuve revine in cursa de 500 mile de la Indianapolis