Motorsport

Mick Schumacher revine la volan și va concura pentru echipa franceză Alpine, dar nu în F1

Sursă foto: https://twitter.com/SchumacherMick

Fiul legendarului Michael Schumacher nu a prins pentru 2023 un loc de titular în Formula 1.

După cele două sezoane petrecute la echipa americană Haas, Mick Schumacher a fost lăsat pe dinafara Marelui Circ în 2023, primind o mână de ajutor de la Toto Wolff, ca rezervă pentru echipa Mercedes.

Situația nu se va schimba din acest punct de vedere nici anul următor, în sensul că Mick Schumacher nu va concura în Formula 1.

Acesta va reveni însă la volanul unui prototip al echipei franceze Alpine în Campionatul Mondial de Anduranță (WEC), având astfel șansa de a pilota în cursa de 24 de ore de la Le Mans, una dintre marile întreceri ale motorsportului mondial.

În vârstă de 24 de ani, Mick Schumacher va face echipă la Alpine cu nume consacrate deja în anduranță, precum Nicolas Lapierre (39 ani) sau Ferdinand Habsburg (26 ani), pilot care a câștigat Le Mans în 2021 la clasa LMP2.

Noul prototip Alpine denumit A424 va fi prezentat oficial pe 7 februarie 2024.

Sezonul WEC va debuta pe 2 martie pe circuitul Losail din Qatar.

"Ne-am dorit să recrutăm piloţi care să fie nu numai rapizi şi de încredere, ci şi cu un adevărat spirit de echipă şi o bună inteligenţă în curse”, a declarat Bruno Famin, vicepreședintele celor de la Alpine.

Acesta mai crede că prezența lui Mick Schumacher în programul de anduranță va reprezenta un plus în căutarea performanței.



Mick Schumacher revine la volan și va concura pentru echipa franceză Alpine, dar nu în F1