Motorsport

William Byron învingător la Daytona 500. Accident masiv aproape de finalul cursei (VIDEO)

Sursă foto: https://twitter.com/NASCAR/

Noul sezon din NASCAR a debutat cu Daytona 500, cursa etalon a competiției americane de turisme.

După mai bine de trei ore de cursă victoria a revenit lui William Byron, pilotul cu numărul 24 al echipei Hendrick Motorspor.

Byron l-a devansat pentru doar șase miimi de secundă pe coechipierul său Alex Bauman.

Cu opt tururi înaintea finalului cursa a fost oprită cu steag roșu după un accident masiv care a implicat peste 15 mașini.

Nu mult a lipsit ca întrecerea de 500 de mile de la Daytona să aibă parte de prelungiri, Byron primind steagul alb pentru intrarea în ultimul tur cu puțin înaintea unui nou incident care i-a avut ca protagoniști pe Ross Chastain și Austin Cindric.

Joey Logano, pilotul aflat în pole position, a fost implicat în incidentul de care aminteam anterior și a încheiat pe locul 32. Acesta adusese primul pole pentru echipa Penske la Daytona 500.

Pentru Byron este prima victorie din carieră la Daytona 500, a doua pe circuitul din Florida și a 11-a din carieră.

Cursa Daytona 500 din acest an a avut nu mai puțin de 41 de schimbări de lider, cu 20 de piloți diferiți la conducerea cursei. Cinci incidente majore au provocat 18 neutralizări cu steag galben.

A fost a treia oară în istorie, după 2012 și 2020, când cursa a fost reprogramată pentru ziua de luni din cauza ploii.William Byron învingător la Daytona 500. Accident masiv aproape de finalul cursei (VIDEO)