Motorsport

Victorie pentru Mihai Marinescu la Brands Hatch

Pilotul Mihai Marinescu a câstigat, duminica, etapa a zecea a campionatului de Formula 2, desfasurata pe circuitul Brands Hatch din Marea Britanie, aceasta fiind a doua victorie din acest sezon a românului, dupa cea reusita în mai la Nurburgring, în etapa a cincea.

El a fost urmat de elvetianul Cristopher Zanella (+3,887 secunde) si de britanicul Dino Zampareli (+14.327).

Marinescu a fost cel mai rapid în calificarile care au avut loc tot duminica, cu un timp record pentru Formula 2 pe circuitul britanic, si a ocupat primul loc pe grila de start. Românul a plecat foarte bine în cursa, a pus repede o secunda între el si Zanella si a condus permanent. Nici intrarea Safty Car-ului în turul 11/28 nu a relansat lupta pentru primul loc, Marinescu controlând permanent întrecerea si trecând primul linia de sosire.

Pilotul brasovean a urcat pe locul trei în clasamentul general, cu 123 de puncte, dupa britanicul Luciano Bacheta, cu 161,5 puncte, si dupa Zanella, cu 124 de puncte.

Sâmbata, Marinescu a ocupat locul 4 în etapa a IX-a a campionatului de Formula 2, desfasurata tot pe circuitul Brands Hatch din Marea Britanie. El a ocupat locul 6 pe grila de start si a încheiat cursa desfasurata pe o ploaie puternica la 13,811 secunde de polonezul Kevin Mirocha, învingatorul etapei.

Etapele 11 si 12 vor avea loc pe circuitul Paul Ricard (Franta), în 21 si 22 iulie.



Victorie pentru Mihai Marinescu la Brands Hatch