Motorsport

Victorie pentru Ferrari în cursa de 24 de ore de la Le Mans

Sursă foto: https://twitter.com/FerrariHypercar

Echipa italiană Ferrari a triumfat în ediția cu numărul 100 a legendarei curse de anduranță.

Prototipul roșu cu numărul 51 pilotat de Alessandro Pier Guidi, James Calado și Antonio Giovinazzi a învins Toyota cu număul 8 de concurs la capătul celor 24 de ore de spectacol total pe patru roți.

Ferrari a concurat pentru prima dată după 50 de ani la clasa principală în cursa de 24 de ore de la Le Mans, obținând primul succes din 1965.

La cursa din acest an, una aniversară, au participat nu mai puțin de 16 hypercar-uri, iar în primele 12 ore pe la conducere au trecut toate aceste mașini de mare viteză.

Cursa a fost lipsită de două reprize puternice de ploaie și de numeroase incidente.

Suspansul a fost menținut de Toyota, cu Brendon Hartley, Ryo Hirakawa și Sebastien Buemi în echipaj. Cu două ore rămase din cursă diferența dintre Ferrari (51) din frunte și urmăritoarea Toyota (8) era de doar nouă secunde.

Podiumul a fost completat de mașina cu numărul 2 a celor de la Cadillac Racing, cu Earl Bamber, Alex Lynn și Richard Westbrook în echipaj.

Victoria la clasa LMP2 a revenit mașinii cu numărul 34 a echipei Inter Europol Competition, un prototip Oreca 07-Gibson cu Jakub Smiechowski/Albert Costa/Fabio Scherer în echipaj.

La ultimul bal pe pista de la Le Mans, categoria LMGTE Am a avut drept câștigătoare o mașină a americanilor de la Corvette, cu Aston Martin și Porsche completând podiumul.



Victorie pentru Ferrari în cursa de 24 de ore de la Le Mans