Motorsport

Valentino Rossi incepe o noua cariera in sporturile cu motor

Sursă foto: https://twitter.com/spicoli_69/

Retras din Motomondialul de viteaza la finalul anului trecut, multiplul campion mondial Valentino Rossi nu poate sta departe de lumea curselor.

Valentino Rossi a acceptat provocarea celor de la Audi si va concura in 2022 in campionatul GT World Challenge Europe, in cursele de sprint si in cele de anduranta.

Sezonul debuteaza in weekend-ul 1-3 aprilie pe legendarul circuit de la Imola si programeaza nu mai putin de 11 etape.

Calendarul acestui sezon cuprinde si cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps, o adevarata piatra de incercare pentru pilotii de GT.

"Audi este o echipa care intotdeauna lupta pentru victorie, ceea ce e foarte important pentru mine.

"Am incercat masina, pentru ca niciodata nu mai condusesem un Audi, si mi-a placut foarte mult.

"Este o masina usor de condus, o masina puternica. Vincent Vosse (n.r. - directorul proiectului Audi din GT World Challenge Europe) mi-a spus ca timpii mei nu sunt chiar asa de rai, asa ca l-am crezut. Este o noua aventura pentru mine, in special ca trebuie sa intelegem care e nivelul meu si viteza, lucruri pe care acum nu le stim. Sper sa fiu competitiv, sa lupt pentru podium", a declarat Rossi, anunta Autosport.

Valentino Rossi a mai coechetat in trecut cu raliurilor si a testat la un moment dat un monopost Ferrari la Fiorano.

Italianul de noua ori campion mondial de motociclism a mai concurat intr-o masina de GT in cursa de 12 ore din Abu Dhabi, eveniment pe care in 2022 l-a ratat fiind contact al unei persoane confirmate pozitiv cu covid.



Valentino Rossi incepe o noua cariera in sporturile cu motor