Motorsport

Toyota lovita de un ghinion teribil la Le Mans

Sursă foto: twitter.com

Constructorul japonez Toyota a pierdut doua dintre cele trei prototipuri pe care le-a inscris la editia din acest an a cursei de 24 de ore de la Le Mans, regina intrecerilor de anduranta in motorsportul mondial.

Dupa zece ore in care se aflase la conducerea cursei, Toyota cu numarul 7 pilotata de japonezul Kamui Kobayashi, fost participant in Formula 1, a cedat chiar in momentul in care trecea prin fata boxelor pe linia de start-sosire.

Kobayashi a incercat sa aduca masina la boxe, insa toate demersurile niponului s-au dovedit zadarnice si acesta a fost nevoit sa abandoneze.

In momentul aparitiei problemei la propulsie prototipul Toyota cu numarul 7 avea un avans de peste doua minute in fata rivalilor de la Porsche. Avans care s-a evaporat si primul prototip al constructorului german se instala la conducere.

Toyota si-a concentrat apoi toate sperantele in prototipul cu numarul 9 pilotat de francezul Nicolas Lapierre, model aflat la un tur in urma liderului.

Insa, la nici o ora dupa abandonul lui Kobayashi, masina pilotata de Lapierre a iesit in decor inaintea podului Dunlop dupa un usor contact cu o alta masina de la o categorie inferioara. Cu pana severa pe stanga spate, Lapierre a tras pe dreapta si la boxe celor de la Toyota drama atingea cote inimaginabile.

Pana si rivalii de la Porsche, beneficiariighinionului care a lovit Toyota, si-au pus mainile in cap nevenindu-le sa creada cele intamplate. 



Toyota lovita de un ghinion teribil la Le Mans