Stiri Auto

Vanzarile bolizilor de lux au scazut la jumatate din cauza crizei

Problemele financiare din zona euro au cauzat scaderea considerabila a vanzarilor pe segmentul masinilor de lux, una dintre cele mai afectate companii fiind Ferrari.

Potrivit cifrelor oficiale date publicitaTii la finalul anului 2012, vanzarile masinilor Ferrari au scazut anul recent incheiat cu pana la 56%.

In realitate acest procent se traduce in doar 258 de unitaTi vandute de legendara marca italiana.

Se putea chiar si mai rau de atat, din moment ce Maserati a raportat o scadere a vanzarilor cu 72% ajungand la doar 115 unitaTi.

Lamborghini sta cel mai bine la acest capitol cu o scadere de doar 16.5 procente si un total de 60 de modele vandute in 2012.

Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, pune scaderea drastica a vanzarilor pe seama crizei economice actuale si a mediului fiscal ostil din Italia.

La nivelul Italiei vorbim in 2012 de o scadere a vanzarilor de automobile cu aproape 20%, ceea ce inseamna 1.4 milioane de unitaTi comercializate. Statistic anul 2012 a fost cel mai slab din 1979 incoace.

Nu doar italienii au avut de suferit in 2012, ci si alte marci premium precum Audi sau BMW, ale caror vanzari au scazut de asemenea cu pana la 16 procente.



Vanzarile bolizilor de lux au scazut la jumatate din cauza crizei