Stiri Auto

Pregateste-ti masina pentru noul sezon de vara

Sezonul cald incepe sa isi faca simtita prezenta, luna martie fiind deja aici iar schimbarea ceasului la ora de vara fiind aproape. Prin urmare, soferii trebuie sa isi pregateasca masina pentru noul sezon cald, astfel incat sa fie pregatita pentru noile drumuri. Sezonul rece isi lasa de obicei amprenta asupra masinii, cu piese care cedeaza pe partea de articulatii si suspensie. Prin urmare, partile care cedeaza la masina trebuie schimbate cu unele noi, pentru a putea conduce in siguranta.

O schimbare importanta pe care orice sofer trebuie sa o faca odata ce sezonul cald isi face simtita prezenta, in special dupa ce temperatura creste peste pragul de 7 grade celsius, o reprezinta montarea de anvelope vara. Un set de anvelope de vara este esential dupa acel prag termic, cauciucul folosit in compozitia pneurilor de iarna pierzandu-si din aderenta si compozitie odata cu pragul termic creste, devenind astfel nesigure si pierzandu-si din fabilitate.

Majoritatea soferilor neglijeaza acest aspect, legislatia auto din domeniu nereglementand prezenta anvelope de vara in timpul sezonului cald, precum este reglementata prezenta pneurilor de iarna in timpul sezonului rece. Multi soferi prefera sa conduca cu pneuri de iarna pe timpul verii, considerand ca nu sunt dezavantaje, realitatea fiind total diferita.

Cauciucul folosit in compozitia anvelopelor de vara contine siliciu, ce il face sa fie foarte maleabil si sa se uzeze foarte intens. Prin urmare, distanta de franare este marita considerabil, iar acest aspect in cazul unei franari de urgenta in cazul unei pericol iminent poate duce la un accident. Prin urmare, trebuie sa aveti grija la aspectul de siguranta.

Un alta aspect pe care putini soferi il iau in considerare il reprezinta uzura intensa pe care setul de cauciucuri de iarna o au in timpul rularii pe timp de vara. Cauciucul fiind mult mai moale, in comparatie cu un pneu de vara, duce la o uzura intensa rapida, ceea ce va obliga sa cumparati anvelope noi mai devreme.

Evitati sa conduceti vara cu pneuri de iarna, pentru ca asta duce la riscuri marite pe care nu e nevoie sa vi le asumati. Daca aveti un set ramas de la sezonul trecut de vara, este important sa le analizati atent, pentru a depista eventuale nereguli sau defecte care pot mari riscul de accident sau de explozie.

Daca sunteti pusi in situatia de a cumpara anvelope noi, este recomandat sa optati pentru anvelope online fiind o metoda rapida si sigura. E recomandam sa optati pentru branduri cu renume si sa nu optati doar pentru anvelope ieftine. Este important sa luati aceastsa recomandare in considerare, anvelopele fiind singurul contact pe care masina il are cu asfaltu, prin urmare starea lor este esentiala pentru un condus sigur.



Pregateste-ti masina pentru noul sezon de vara