Stiri Auto

Galerie Foto: McLaren a prezentat detaliile unui nou monstru pe patru roti

Constructorul McLaren se pregateste de o noua lansare a unui bolid de sute de cai putere cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Impresionant prin culoarea îndrazneata si desenul futurist, modelul McLaren P1 va fi de departe una dintre cele mai asteptate aparitii la expozitia auto din capitala Frantei. Vedeti aici o galerie foto cu McLaren P1.

La doua decenii dupa ce McLaren a intrat pe segmentul masinilor sport de mare viteza, britanicii ies în fata cu P1, model care aduna laolalta întreaga experienta si tehnologie folosita de-a lungul timpului în special în Formula 1.

P1 are la baza o versiune modificata a monococului din fibra de carbon folosit la seria MP4-12C, iar deviza celor de la McLaren este cât se poate de elocventa în ceea ce priveste acest nou bolid: ”sa fie cea mai buna masina din lume pe sosea si circuit”.

McLaren detine recordul de viteza pura stabilit în 1998 la 391 km/h. Pilotul Andy Wallace a condus în linie dreapta pe distanta de 9 km.

Zvonurile din domeniul auto anunta ca McLaren P1 a doborât deja mai multe recorduri în testele tinute departe de ochii curiosilor pe diverse circuite, printre acestea numarându-se si traseul de la Silverstone.

Desi oficial nu au fost anuntate prea multe date tehnice înaintea lansarii oficiale de la finalul lunii septembrie, surse din apropierea companiei McLaren au precizat ca noul model P1 va avea nu mai putin de 963 de cai putere (!), dintre care 803 generati de motor, iar restul de 160 de dispozitivul KERS  folosit si în cursele de Formula 1.

Propulsat de un motor V8 bi-turbo de 3.8 litri, McLaren P1 va atinge o viteza maxima de 380 km/h. De la 0-100 km/h va accelera într-un timp de 2.8 secunde.

Mai multe detalii vor fi oferite de McLaren la 27 septembrie în ziua inaugurala a Salonului Auto de la Paris.



Galerie Foto: McLaren a prezentat detaliile unui nou monstru pe patru roti