Stiri Auto

Cum sa stochezi anvelopele intr-un mod corect

Sezonul rece inca nu s-a terminat, precipitatiile sub forma de zapada fiind prezente in toata tara si in cantitati abundente. Prin urmare, mai dureaza o perioada pana cand este nevoie de schimbarea pneurilor de iarna cu cele de vara, de aceea este important sa stiti ca cele de vara sunt stocate corespunzator si le veti gasi intr-o stare de functionare buna cand va fi cazul sa le remontati. Pentru a fi siguri ca pneurile de vara nu se vor defecta pe perioada stocarii, este important sa tineti cont de anumite reguli si principii de stocare, care vor prelungi durata de viata.

Aceste recomandari sunt facute de experti din domeniul auto, prin urmare vor ajuta la maximizarea duratei de viata a setului de cauciucuri auto. Ele sunt:

  • feriti setul de anvelope auto de orice contact cu substante toxice

Chiar daca aceasta recomandare poate parea de la sine inteleasa, multi considera substante toxice doar acidul de baterie sau altele din aceeasi gama. Vopselele, acetona sau benzina sunt de asemenea substante toxice care pot ataca cauciucul din anvelope si sa duca la o pierdere a calitatii lui in timp, care se manifesta prin pierdere de presiuni fie prin mici crapaturi pe flanc. Pastrati anvelopele ferite de orice substanta care le poate afecta integritatea.

  • pastrati-le la un loc ferit de precipitatii

O recomandare care pentru unii este de la sine inteleasa si pentru altii mai putin. Sunt destui soferi care nu au spatiu de depozitare si aleg sa tina setul de anvelope ieftine auto afara, unde sunt afectate de precipitatii si razele soarelui. Asta duce la aparita de fisuri meteo pe flanc in timp, adica mici crapaturi pe marginea anvelopei din cauza depozitarii la razele soarelui. Daca nu aveti spatiu de depozitare, alegerea cea mai inteleapta este sa optati pentru un hotel de anvelope.

  • nu puneti presiune asupra lor

Putini soferi respecta aceasta recomandare, din cauza lipsei de spatiu. Astfel, peste anvelopele depozitate se mai pun uneori diverse alte obiecte, care pun presiune asupra cauciucului si duc la o slabiare a rezistentei lor in timp. De asemenea, daca anvelopele sunt jantate, este recomandat sa le stocati una langa alta, pentru ca greutatea celor de deasupra va apasa pe cea de jos, ducand astfel la o pierdere de presiune si poate afecta integritatea anvelopeli. Daca sunt dejantate, puteti sa le stocati una peste alta, insa fara alte obiecte peste ele.

Acestea fiind spuse, este important sa respectati indicatiile daca doriti sa va folositi de setul de cauciucuri auto pana la capacitatea lor maxima. Cand este nevoie sa le montati pe masina, verificati starea lor pentru a fi siguri ca nu sunt rupturi sau defectiuni. Daca observati ca starea lor este precara, cumparati anvelope online noi, pentru a conduce in siguranta.



Cum sa stochezi anvelopele intr-un mod corect