Stiri Auto

Autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti si ultimul segment din A2 Bucuresti - Constanta au fost inaugrate astazi

Segmentul autostrazii A3 pe ruta Bucuresti - Poliesti a fost inaugurat joi dimineata, în prezenta celor care au început-o si celor care au terminat-o. Drumul spre munte va fi scurtat cu 30 de minute si este deschis circulatiei publice.

Panglica a fost taiata de primul ministru Victor Ponta, alaturi de care a fost prezent si Calin Popescu Tariceanu, cel care în urma cu cinci ani se afla la conducerea Guvernului la momentul începutului acestui proiect. Totusi, autostrada a fost impinsa de la spate si dusa sub imboldurile PDL, partid de la care nu a venit nimeni la inaugurare.

Segmentul Bucuresti - Ploiesti nu este terminat, mai multe noduri rutiere nu sunt gata, inclusiv sensul giratoriu de la Snagov care ar urma sa fie dat în folosinta miercuri.

Ponta si Tariceanu au facut fata cu brio acuzelor ca drumul nu este gata Cei doi sustin ca importanta este autostrada, si nu spatiile de servicii

”Anumite spatii nu sunt obligatorii în aceasta faza, spatii de seervicii se pot construi si dupa 20 de ani”, a declarat Tariceanu, atunci când i s-a reprosat ca drumul nu este gata în totalitate.

”Am ales sa deschidem, nu puteam sta cu autostrada închisa pentru ca nu avem benzinaria”, a spus si Victor Ponta, sustinînd ca nu este important ca nu poti întoarce înca deloc pe ruta Bucuresti - Ploiesti si ca acest drum va fi folosit oricum prioritar pentru drumul spre munte.

Pentru moment pe segmentul Bucuresti - Ploiesti se circula pe doua benzi pe sens si cu o restrictie de 100km/h.

Segmentul de 62 de kilometri a costat aproximativ 450 de milioane de euro si a durat cinci ani.

Autostrada porneste din nodul rutier amenajat în Centura de Nord a Capitalei si se termina în noua centura a municipiului Ploiesti, în localitatea Barcanesti.

Prin inaugurarea de pe 19 iulie 2012, atât a acestui tronson cât si a ultimei parti din A2, România depaseste 500 de kilometri de autostrada.Autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti si ultimul segment din A2 Bucuresti - Constanta au fost inaugrate astazi