Stiri Auto

Audi A6 a renuntat la una dintre cele mai mari prostii din industria auto

Noul Audi A6, lansat in 2018, arata la interior faptul ca designerii marcii au renuntat la una dintre cele mai „inovative” accesorii de bord din ultimii ani.

Este vorba despre „tableta” plasata deasupra bordului (foto jos), foarte prezenta in ultimii ani pe masinile Audi, de la A4 in sus.  Aceasta nu mai apare pe noul A6. 


„Tableta” cocotata pe bord a fost in ultimii folosita de multi producatori, de la Mercedes (doar pe SUV-uri, nu pe Clasele E sau S), Audi (cel mai mult, pe toate modelele), recent noul BMW Seria 5 lansat in 2017, pana la „japoneze” si „coreene”.

Dar Audi A6, la fel ca si Audi A8, a renuntat din 2018 la tableta si a revenit la ecranul incorporat in bord, aflat sub gurile aerului conditionat, asa cum se vede si din imaginea principala a acestui material.

De ce consideram ca tableta plasata sus pe bord a fost si inca este una dintre cele mai proaste inventii din industria auto? Primul si cel mai important motiv este ca micsoreaza din vizibilitate, iar forma proeminenta blocheaza (si in acelasi timp capteaza) vederea soferului mai ales pe timp de noapte. Al doilea este ca o masina premium nu poate avea, ca design, o piesa de interior sub forma unei tablete ce pare cumparata de la emag. 


Noul BMW Seria 5 a implementat din pacate in 2017 tableta de pe bord. Acesta nu fusese prezenta pe modelul anterior (F10, 2010-2016). BMW, spre deosebire de toti producatorii, insa, a ales in 2017 un design foarte lat, care mai scade din impresia unei tablete clasice, incercand sa impedice lipsa vizibilitatii si distragerea soferului.

Ecranul incorporat in bord este si va fi cea mai buna alegere pentru vizibilitate, design si functionalitate. O arata un producator premium, Audi, printr-o mutare de revenire la sistemul anterior, o mutare curajoasa si pe care, speram, si ceilalti producatori premium sa o faca in anii ce urmeaza. Tableta nu este un accesoriu pentru o masina premium, este bine ca producatorii premium si-au dat seama in 2018.



Audi A6 a renuntat la una dintre cele mai mari prostii din industria auto