Stiri Auto

Anvelope iarna versus anvelope all season

"Care este diferenta dintre anvelopele de iarna si anvelopele pentru toate anotimpurile?" este una dintre cele mai frecvente intrebari adresate in timpul procesului de cumparare a anvelopelor. Inainte de a achitiziona anvelope online, obtine informatiile de care ai nevoie cu privire la anvelopele pentru toate anotimpurile sau anvelopele de iarna pentru a lua decizia corecta.

In acest sens, AnvelopeMAG.ro te intampina cu o vasta oferta de cauciucuri iarna si cauciucuri all season, toate beneficiind de o garantie producator de minim 2 ani si livrare gratuita la o achizitie de minim doua anvelope. De asemenea, livrarea gratuita este disponibila, indiferent de cantitate, si pentru jante aliaj, jante hybrid si jante tabla.

Aspecte importante ale anvelopelor de iarna

Anvelopele de iarna, cunoscute mai popular si sub denumirea de anvelope pentru zapada, sunt concepute pentru a oferi o tractiune sporita odata ce temperatura exterioara scade sub 7Cº.

Daca locuiesti intr-un climat mai rece, un loc in care va trebui sa conduci in mod regulat in conditii de iarna dure si drumuri inghetate, cumpararea unui set anvelope de iarna este cea mai inteleapta decizie pentru un sofer.

Prin urmare, prezentam mai jos o lista a celor mai importante aspecte privind cauciucurile de iarna:

  • Montarea de anvelope iarna ofera performante de franare imbunatatite in conditii de zapada si inghet.

  • Cauciucurile de iarna au performante bune in toate tipurile de conditii de iarna, respectiv de zapada, gheata, lapovita, namol, drumuri umede si chiar uscate inghetate.

  • Anvelopele de iarna au designul benzii de rulare realizat special pentru carosabil ingehetat, zapada si alte conditii severe de iarna.

  • Amestecul de cauciuc al profilului este special conceput astfel incat sa ramana flexibil la temperaturi scazute pentru un control mai bun al vehiculului.

  • Banda de rulare cu numeroase lamele si striatii si aspectul agresiv de pe o anvelopa de iarna, reduc acumularea de zapada pe aceasta.

  • Majoritatea soferilor apreciaza ca anvelopele de iarna ofera un sentiment de incredere si control in conditiile meteorologice dificile de iarna.

  • Banda de rulare are margini mai pronuntate, pentru o tractiune ameliorata pe drumurile umede si inghetate.

  • Compusii benzii de rulare raman moi la temperaturi scazute, ducand astfel la o aderenta ameliorata.

  • Simbolul 3PMSF (un munte cu 3 piscuri si un fulg de zapada), atesta faptul ca anvelopele sunt proiectate sa faca fata cu brio conditiilor extreme de iarna, ce pot aparea in anumite zone geografice. Desi initial a fost un marcaj destinat anvelopelor de iarna, acesta a inceput sa fie prezent si pe unele modele de anvelope all season.

Aspecte importante ale anvelopelor all season

Anvelopele all season sunt optimizate pentru toate anotimpurile anului si ajuta la o aderenta puternica pe drumurile uscate, umede si inzapezite.

Daca locuiesti intr-un loc in care stii ca va trebui sa te confrunti cu o varietate de conditii meteorologice, mai calde si mai reci, inclusiv evenimente cu zapada, dar unde drumurile raman slab inghetate, achizitia de anvelope all season ar putea fi potrivita pentru tine.

Regasesti mai jos aspectele principale ale cauciucurilor all season, cunoscute si sub denumirea de cauciucuri toate anotimpurile:

  • Achizitionarea de anvelope toate anotimpurile, inseamna obtinerea de anvelope concepute pentru a oferi tractiune si aderenta in conditii de umezeala si zapada.

  • Acestea sunt concepute pentru a oferi o manipulare stabila atat in conditii umede, cat si uscate.

  • Desi anvelopele all-season ofera tractiune intr-o varietate de conditii meteorologice diferite, anvelopele de iarna se dovedesc mai performante atunci cand vine vorba de tractiune pe zapada si gheata.

  • Durata de rulare a anvelopelor pentru toate anotimpurile este de obicei mai lunga decat anvelopele care sunt proiectate doar pentru un anumit sezon, bineinteles, asta in cazul in care nu intentionati sa parcurgeti distante foarte mari.

  • Anvelopele all season pot avea o rezistenta redusa la rulare, ceea ce economiseste energie si duce la un kilometraj mai bun al combustibilului.

  • Sunt adesea mai confortabile si mai silentioase.

  • Anvelopele pentru toate anotimpurile prezinta o banda de rulare optimizata pentru performante privind aderenta pe carosabil uscat si tractiunea pe carosabil umed.

  • Marcajul “M+S” atesta faptul ca anvelopele pot fi folosite in conditii de noroi (mud) si zapada (snow). Acest marcaj este prezent atat pe anvelopele all season, cat si pe cele de iarna.

3 motive pentru care nu ar trebui sa folosesti anvelopele de iarna in timpul verii

  1. Anvelopele de iarna sunt destinate pentru zapada si gheata, dat fiind profilul benzii de rulare cu o multitudine de lamele si canale adanci pentru o aderenta mai mare.

  2. Cauciucul benzii de rulare a anvelopelor de iarna este mai moale decat cel al anvelopelor all season / vara si se uzeaza mai repede in sezonul cald, ducand la inlocuirea mai frecventa.

  3. Cauciucul mai moale pe carosabilul uscat are ca rezultat o manevrabilitate si o reactie mai putin precise, oferind masinii tale performante reduse.

In incheiere, te invitam pe testanvelope.ro unde ai la dispozitie o serie de teste anvelope care pot facilita achizitia unui set de anvelope. Toate aceste teste sunt realizate de catre cele mai mari publicatii auto si in urma lor rezulta top anvelope per sezon sau per dimensiune, altfel spus, un clasament cu cele mai bune anvelope.



Anvelope iarna versus anvelope all season