Stiri Auto

Ai anvelopele de iarna montate?

Sezonul rece isi intra in drepturi incepand de zilele urmatoare. Prognoza meteo anunta o racire accentuata pentru saptamanile care vin si precipitatii sub forma de zapada accentuate. 

Prin urmare, este important sa aveti masinile pregatite pentru noile conditii meteo si de condus. Este recomandat sa faceti o inspectie tehnica inainte de inceperea iernii, pentru a fi siguri ca articulatiile masinii sunt in stare buna. Pe langa acest aspecte, e important sa aveti montate anvelope iarna potrivite noilor temperaturi si precipitatii. 

Legislatia auto in vigoare este clara in legatura obligativitatii anvelopelor de iarna, ele sunt necesare atunci cand exista precipitatii sub forma de zapada, polei sau gheata pe carosabil. Odata ce sunteti depistati ruland cu anvelope nepotrivite conditiile meteo de afara, sunteti susceptibili de amenda contraventionala si ridicarea talonului masinii. Pe langa aspectul legal insa, exista si aspectul condusului preventiv care recomanda sa montati anvelope auto de iarna atunci temperatura exterioara scade sub 7 grade celsius.

Sub acel prag termic, compozitia de cauciuc folosita in constructia pneurilor de iarna isi pierde din aderenta si nu mai ofera siguranta necesara a unui condus de zi cu zi. Cauciucurile de vara nu sunt optime pentru condusul pe timp de iarna, neavand forma benzii necesara pentru a elimina zapada de pe suprafata de contact si nici nu permit un contact sporit cu asfaltul pe timpul iernii.

Daca nu ati montat inca setul de anvelope auto de iarna pe masina, va recomandam sa o faceti cat mai rapid. Daca sunteti pusi in situatia de a cumpara un nou set de anvelope, va recomadam sa optati pentru achizitia de anvelope online. Este cea mai rapida si fiabila metoda, putand analiza sutele de modele disponibile de oriunde, fara sa fie nevoie sa va deplasati la o locatie fizica. De asemenea, beneficiati de aceeasi garantie de 2 ani care vine cu un certificat de conformitate, ce va permite sa conduceti in siguranta pentru ca stiti ca sunteti acoperit.

Alegeti mereu cauciucuri auto de calitate si sa mergeti doar pe optiunea de anvelope ieftine. Profilele la un pret mai scazut nu ofera performantele unui set de cauciucuri auto de la un producator renumit, carea are o istorie si un control al calitatii strict de respectat. 



Ai anvelopele de iarna montate?