Motorsport

Poker in NASCAR pe ovalul de la Dover

Sursă foto: https://twitter.com/Alex_Bowman

Echipa Hendrick Motorsport a incheiat cu toate cele patru masini in topul patru al cursei de 400 de mile de la Dover International Speedway.

Alex Bowman, urmasul legendarului Jimmie Johnson la volanul masinii Chevrolet cu numarul 48, a castigat cursa dupa ce strategia de la ultimul pit stop s-a dovedit cea mai inspirata.

Pilotul in varsta de 28 ani a preluat conducerea cu 97 de tururi ramase din cele 400 si n-a mai fost depasit pana la final.

Pe locul secund s-a clasat Kyle Larson la un ecart de 2.017 secunde, dupa ce acesta condusese 263 din primele 303 tururi ale cursei de la Dover.

Chase Elliott a completat podiumul, pokerul celor de la Hendrick Motorsport fiind intregit de William Byron in masina cu numarul 24 care i-a apartinut lui Jeff Gordon, un alt nume intrat in istoria campionatului NASCAR.

Hendrick Motorsport a devenit doar a treia echipa din istoria NASCAR care incheie o cursa cu patru masini pe primele patru pozitii.

Prima a fost Peter DePaolo Racing in doua randuri, la Titusville in 1956 si pe North Wilkesboro Speedway un an mai tarziu, iar a doua echipa cu poker si ultima pana la Hendrick Motorsport a fost Roush Fenway Racing in 2005 pe Homestead, Miami.



Poker in NASCAR pe ovalul de la Dover