Motociclism

Pilot italian de top condamnat pentru evaziune fiscala

Marco Melandri, fost vicecampion mondial la clasa MotoGP în Motomondialul de viteza, a fost condamnat la 19 luni de închisoare cu suspendare.

Italianul în vârsta de 30 de ani a fost gasit vinovat de evaziune fiscala si condamnat de un tribunal din orasul natal Ravenna.

De ani buni Melandri si-a mutat resedinta la Donington Park în Marea Britanie, dar a uitat sa-si plateasca impozitele aferente perioadei 2003-2005 pe când evolua pentru Tech 3 si Movistar Honda. Potrivit presei italiene ar fi vorba de câteva milioane de euro.

Melandri a fost vicecampion mondial la MotoGP în 2005, iar din 2011 evolueaza în Campionatul Mondial de Superbike, unde a terminat pe doi în primul an alaturi de Yamaha si a fost al treilea cu BMW în sezon recent încheiat.

Cazul lui Melandri nu este primul de acest gen în motorsportul italian. Precedentul Rossi

Însusi multiplul campion mondial Valentino Rossi a fost cercetat la începutul anilor 2000 pentru evaziune fiscala, autoritatile italiene anuntând la vremea respectiva ca cel supranumit ”Doctorul” nu ar fi declarat venituri de 112 milioane de euro în perioad 2000-2004.

În cele din urma Rossi a ajuns la un acord cu fiscul italian si în februarie 2008 a platit 35 de milioane de euro pentru a iesi de sub urmarire.



Pilot italian de top condamnat pentru evaziune fiscala