Motociclism

Francesco Bagnaia câștigă Marele Premiu al Spaniei

Sursă foto: https://twitter.com/PeccoBagnaia/

Dublul campion mondial Francesco Bagnaia s-a impus, duminică, în cursa de MotoGP din cadrul Grand Prix-ului Spaniei, pe circuitul Jerez de la Frontera.

Echipierul de la Ducati de uzină s-a impus la mare luptă în fața spaniolului Marc Marquez, pilot din acest an la Gresini Honda.

Pentru Bagnaia (27 ani) este a doua victorie a sezonului și a trei consecutivă pe circuitul de la Jerez.

Podiumul a fost completat de un alt italian, Marco Bezzecchi de la echipa lui Valentino Rossi.

De șase ori campion mondial la MotoGP, Marc Marquez a pornit din pole position, dar startul i-a aparținut lui Bagnaia, pilot care după un tur ajungea la conducere.

Nu mai puțin de trei locuri a avansat Bagnaia în primul tur din cele 25 programate, cu o dublă depășire spectaculoasă pe o zonă de frânare.

Jorge Martin de la Pramac Racing, liderul campionatului, a ajuns la conducere în turul 2, dar spaniolul a cedat presiunii lui Bagnaia și a abandonat după o căzătura în virajul șase, cu 15 tururi înaintea finalului.

Marc Marquez a contestat prima poziție a lui Bagnaia în turul 21, când cei doi au rulat roată la roată și chiar s-au atins.

Bagnaia a dat drumul gazului la maxim și s-a distanțat în câștigător după ce a reușit cel mai rapid tur din cursă.

Marquez s-a resemnat cu primul lui podium de la Philip Island 2022 încoace.Francesco Bagnaia câștigă Marele Premiu al Spaniei